Bortkastade liv

För ett tag sen läste jag en artikel i tidningen om ett par som försökte få provrörsbarn. Minns inte exakt men en eller bägge av dem hade en ärftlig sjukdom som de inte ville sprida vidare till sina barn. Detta par gick då till vart-man-nu-går-när-man-vill-ha-provrörsbarn där de befruktade några ägg i taget för att sedan undersöka om sjukdomen följt med eller inte. Slutligen, efter ett avsevärt antal försök, lyckades man få fram ett embryo utan denna sjukdom i generna som man sedan placerade in i kvinnan så de fick sitt efterlängtade friska barn.
(Här är en länk, det var inte denna artikel jag tänkte på men detta är ett liknande fall:
http://expressen.se/index.jsp?a=585145 )
Hur många embryon gick egentligen förlorade? Hundratals? Tusentals? Början till små liv som bara kastades bort för de inte dög! Var finns moralen? Var finns etiken?
Visst finns det många som gör abort (vilket jag inte heller samtycker till) men det här är ju rena slakten!
Parets egna kommentarer gick i stil med att de ville "inte sätta ett barn till världen som får lida så". Nej men så skaffa inte barn då eller adoptera. If it's not meant to be, it's not meant to be. Man kan inte få allt. När det går över i sån besatthet att man bara måste ha ett barn med ens egna gener är det enligt min mening ren själviskhet som tar över.
Det finns forskare som desperat försöker klona människor & skapa nytt liv i laboratorier. Varför? När det finns så många liv som kastas bort? Vad är meningen? Att skapa en ny ras med perfekta supermänniskor? Var det inte det som var Hitlers ideal...?

PS Nu kommer jag förmodligen få en del arga kommentarer på detta inlägg men jag har rätt till att ha min åsikt & att uttrycka den. DS

Kommentarer
Postat av: mel

Etiskt dilemma. Vad var det för sjukdom undrar man ju lite? Kunde barnen som hade sjukdomen kunnat levat normalt?

2007-03-13 @ 10:38:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback