Kafé de luxe

Så i lördags var vi alltså på Kafé de luxe. Först blev det barhäng vid ett barbord med en drink i handen (nu har jag äntligen smakat Mojito, mmm!!). När vi kände oss redo att svänga lite gick vi ner till dansgolvet men hann bara en låt innan bandet (Mojomatics..?) började soundchecka (hallå..ska man inte göra sånt INNAN eller..?) & sen röja på med nån skränig punkpop ("en svängig femtitalsdoftande garagerock n´roll") som jag tyckte var rätt OK men ingen dansade utan alla bara stod & lyssnade & det var inte så himla kul. Så det blev en drink till men sen var vi redo för studsande igen! DJ:n var helskön säger jag bara ("Och det han lovar oss denna kväll är inget annat än vilda kast mellan rock n´roll, 90-talsbritpop, rockabilly."), heelt min stil!! Kan man annat ätt jubla när högtalarna strömmar ut sköna låtar som Jet - Are You Gonna Be My Girl?, Pet Shop Boys - Go West, Pulp - Common People & Disco 2000, These Boots Are Made For Walkin' (originalet naturligtvis) & mycketmycket mer. Nån Håkan Hellström smög sig in &så, vilket igentligen inte är min favorit men tror du golvet gungade eller?! Bara en sån sak som när man hör tonerna av Misirlou (introt till Pulp Fiction som för övrigt har ett ruskigt bra soundtrack) tar man ju för givet att det är Black Eyed Peas - Pump It som är på gång, men nänä, han spelade originalet!! Status.
Nackdelen då. Allt folk. Alldeles för mycket folk. När man står på dansgolvet på Kafé de luxe kan man knappt dansa utan mer bara röra sig i takt med folkmassan. Inget utrymme för improvisationer & konstant får man knuffar & blir trampad på. Särskilt när man inte är så stor på jorden så ligger man risigt till när killgängen får för sig att lägga armarna om varandra & hoppa runt i ring..onyktra....då blir man squashed like a bug. För eftersom det är den här lite udda musiken där & väldigt udda folk där, så vill alla gärna improvisera & dansa lite vilt, men det går inte riktigt när det är så mycket folk!! Då blir alla omkring lidande.
Så nu sitter jag här med lätt baksmälla & blåmärken överallt men är ändå nöjd, för jäklar va bra musik det va!!


Honey Bunny & Pumpkin

Kommentarer
Postat av: Julia

Santa Maria har en serie som heter Red Fusion och där har dom Mojito-mix. Man tillsätter alltså bara rom eller vad det nu är man ska ha. Vi har Margeritha här hemma, där ska man tillsätta tequila. Dock har vi inte testat den än så jag vet inte om det är gott.

2007-03-27 @ 16:06:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback