Neråtsång

De här e ingen bra da.
Vet inte varför. De bara e en sån da nivet. Inte rolig. Har tråkigt. Allting blir fel. Inget går som man tänkt sig. Man är grinig & tjurig över allt & dyker nåt upp så man för en sekund blir lite gladare så dyker nästa sekund nåt kasst upp igen. Får såna där fruktansvärda raseriutbrott & blir vred ända inifrån hjärtat över bagateller. Kinkig. Pojkvännen bara tittade på mig med stora ögon & sa: "de bäst du bestämmer allt, de verkar säkrast så idag". Inte för att han e nån toffel, tvärtom för att han e en sån underbar förstående & omtänksam pojkvän som inte alls snäste tillbaka eller kom med nåt lamt som "jaha e de PMS nu igen"(vilket varken jag eller min omgivning nånsin lidit av, för ja, here's a flash:alla kvinnor har inte de OK?!). Betedde mig nog ganska illa mot han när ja tänker efter. *ångerfull*. & likväl va han världsgulligast tillbaka.
De e bara en sån da ida.

Klantighet

Jag är så ootroligt fruktansvärt klantig så det existerar inte!! Jämt!! Jag råkar ständigt ut för saker som bara inte händer. Lyckas med allt. Är en sån person nivet som konstant vandrar runt med blåmärken & småsår både här & var & vet inte ens hur dom hamnat där. Går in i möbler, kanter, väggar & favoriten - dörrposter. Dom påstår att man under tonåren kommer in i nån slags klumpperiod, om det har nåt med puberteten att göra elle nåt ja vet inte, när man typ går in i saker & sånt där. Jag har nog aldrig riktigt tagit mig ur den där perioden tror jag. Har det efter min mor, hon är precis likadan, slår sig fortfarande på soffan som bara stått på samma ställe i typ 30 år..
Min senaste bravad är att jag skurit mig i tån.. Hur lyckas man med det kanske du undrar nu? Så enkelt att man råkar putta ner en brödkniv från en bänk. Dom har ju ett sånt där klumpigt handtag så att dom ska landa med det neråt, men hur man än vänder & vrider så gör ändå gravitationen att knivbladet så småningom &så landar. & har man då, som jag, lite otur så hamnar det med eggen ner på en naken tå som hamnat lite ivägen. Det där med fötter & tår som hamnar ivägen är ett återkommande ämne i mitt liv. Trampade på en rostig spik när jag var yngre. Vid ännu yngre ålder stack jag foten i en träsko & fick getingstick. Sen kan man ju göra som min syster &så, & trampa på en tejphållare så man får åka till akuten.. Eller som min andra syster, tappa en tung skål på tån & sen när den är så lagom infekterad ställa ett stolsben på samma tå. Mormor min tappade förresten en vinflaska på sin tå(vilket hon dock aldrig skulle erkänna, hon dricker ju inte vin..*harkelharkel*).
Nu när jag kommit igång dyker den ena anekdoten efter den andra upp så kan nog hålla på ett tag. Det finns ju liksom en outtömlig lista med klantigheter jag gjort i mitt liv. Kommer ta dö på migsjälv en vacker da, ja lovar! Fast de vore ju ändå mer väl än om ja to dö på nån annan.. Min pojkvän är orolig. Så fort ja skriker Aj! eller dyker upp med en ny skada så får man den där bekymrade förebrående du-måste-va-mer-försiktig-gumman-blicken..
En gång var jag inne i pappersförrådet på jobbet(mitt gamla jobb om de spelar roll) & noterade på väg in att det låg såna där plastgrejer på golvet, nivet såna som brukar sitta runt papperskartonger & postorderpaket & tidningsbuntar & sånt. Tänkte inte mer på det förrnsän jag vände mig om & skulle gå ut igen, upptäckte då att på nåt vänster lyckats sno in fötterna i dom där banden så ja stupa handlöst me huvet före in i väggen.. De ju lite de som e jobbigt, mitt huvve brukar råka illa ut & de ju inte så bra. Har fått lätt hjärnskakning 3 gånger inom en period av ett par år. Första & andra gången behöver vi inte gå in på, let's just say att dom hände på Bogrens i Skövde, no further comments. Tredje gången halkade jag i duschen.. Skratta inte, de e faktiskt bra mycke lättare än man tror!! Skulle kliva ut & satte foten på en våt fläck sen vet ja inte riktigt va som hände, bara att ja landa me bakhuvet på tröskeln..aj säger man då. Mamma som då bodde på våningen ovanför kom nerrusande för hon trodde jag vält en bokhylla..tack för den.
Vissa saker får man skylla sig själv för iofs, som att man inte ska dricka öl innan man skär lök & sånt där..då blir de synn om fingrarna. Sen kan man råka ut för dumheter ändå, bara genom att inte tänka sig för. Här kommer en rolig en: var på jobbet där dom hade ställt ett par jättevaser med blomsterarrangemang lite i vägen bakom receptionen(jobbar i hotellreception, detta hände återigen på mitt gamla jobb). Arrangemangen var ganska höga, med såna där smala färgade bambupinnar nivet. & vaserna var ganska tunga, så jag skulle böja mig ner eller sätta mig på huk eller nåt sånt för att flytta lite på dom. & får bambupinnarna rakt upp i snoken!! Långt upp. Fasen va ont de gjorde!! Trodde ja skulle börja blöda näseblod & tårarna bara rann som dom gör när de gör ont i näsan & där stod jag bakom min hotellreception & kunde bara hoppas på att det inte skulle komma nån gäst precis då.... Ja, man får lite historier att berätta iaf. & folk som tycker synn om en..=) Får väl skylla på att jag är blondin. Har hört att blondiner ska ha känsligare öron, så de kanske e nåt me balansen, sitter inte den i örat..?

Nattsuddande

Igentligen, vad bestämmer tycket? Detta gäller naturligtvis allt som har med smak att göra här i livet, men just nu tänkte jag på film. Vad avgör vad en person föredrar för filmer? Hur kommer det sig att någon älskar komedier, en annan endast ser kulturella filmer med budskap & ytterligare en får sin kick av action? Vad kommer det ifrån?
Har inte funderat över detta innan. Kanske i all hast tänkt att det är personligheten som bestämmer. Fast å andra sidan är det ju lite tvärtom &så, att man skapar sig en bild av personligheten baserat på filmsmaken. Kanske är det något genetiskt? Medfött. Det finns nånstans i DNA:t precis som blå ögon eller språköra så finns det en liten molekyl som avgör vad man roas av. Eller är det helt enkelt så ospännande att det är något man "lär sig" under sin uppväxt? Man inpräntas med det som ens föräldrar/syskon/polare ser på. Men..är det då så att man omedvetet börjar gilla det man blir van att se? Eller är det det motsatta, man tål inte det man blir utsatt för ständigt utan fattar tycke för allt som är annorlunda från det?
Kanske man vill se filmer som visar hur man igentligen vill ens liv ska va? En slags utopi, eller bara fantasi om att förverkliga sigsjälv. Man fastnar för rollfigurer som har de egenskaper man önskar man hade. Eller de rollfigurer man känner igen sig i? Man kanske söker en verklighetsflykt, vill se allt som är annorlunda från hur mansjälv har det? Eller vill se det som påminner om ens eget liv, om än något överdrivet.
Försöker se ett mönster i det som jag själv vill se. Vad kommer det sig av? Vad jag kan minnas av det som jag tyckte om när jag var barn så är det nog inte så himla stor skillnad från vad jag gillar nu. OK, visst på den tiden kanske man såg lite mer barntillåtna grejer men ändå ungefär samma stil på det hela, samma genrer. Tänker på vad min wingwoman gillar..det som dominerar är väl romantik, drama & liknande. & hon är en poet i hjärtat. En känslofull drömmare med stort sinne för romantik. (ta inte illa upp om du läser detta vännen, jag menar allt positivt) Men isåfall, vad säger det om mig som fascinerat kan försvinna in i Pulp Fiction, Sin City & Desperado..? (fast absolut bäst, utan minsta konkurrens är ju naturligtvis Star Wars IV, V, VI &  Matrix) Allvarligt liksom? Är jag en mordbenägen blodsälskare eller vad..? Jag som är världens raraste & avskyr skogsmullar som lär sig döda(aka militärer).. Så nä, fullt så mycket säger inte filmsmaken om personligheten, det går jag inte med på!
Så vad beror den då på? Har inte kommit fram till nåt vettigt direkt i denna svamlande utläggning. Är tillbaka vid GÅ. Finns det någon forskning om detta? Det borde det göra, så mycket onödiga konstigheter det forskas om här i världen. Måste ta reda på det.
Ni får ursäkta, jag kan ibland bli lite väl filosofisk såhär om natten när jag sitter på jobbet & har gjort allt jag ska & har TV:n som min enda underhållning. Det är den tiden på dygnet nu(fyrafem på morronen) när min hjärna går i dvala & inte riktigt tickar som den ska.

PS Vad som startade hela denna tankegång förresten som en liten parantes var att jag såg lite av gamla 80-talsfilmen F/X - Dödlig effekt & kom att tänka på serien F/X som gick på TV för..10 år sen..? Eller nåt sånt..? Nånstans under mina tonår iaf. Tänkte på att jag tyckte den serien var ruggigt bra & skulle vilja se den igen. Fast sen drog jag mig till minnes att jag även tyckte, detta var väl kanske ytterligare några år tidigare men ändå, att MacGyver typ var en av dom bästa serier som nånsin gjorts & när man ser den nu(den har ju börjat gå i repris) undrar man vad i hela fridens namn som igentligen var så himla bra..? Det förde mig vidare in på filmsmak. Tja, associationer nivet, dom är inte alltid så logiska. Dom för en vidare från det ena till det andra till det sjuttonde till det hundraelfte tillbaka till det andra & sen till det nittitredje..a,nivet. Nä nu ska jag sluta pladdra. Gonatt!! (får krypa ner under täcket & sova om..2 timmar!!) DS

Rumers

Skvaller. Slander. Rykten. Gossip. Underbart roligt att föra vidare, kan inte förneka det tyvärr. Önskar ja inte va sån men kan inte hjälpa det. Är inte värsta skvallerkärringen men älskar att höra senaste smaskiga detaljerna om allt & alla. Roligt att ha nåt att berätta ibland me, men anser ändå att jag har rätt bra urskillning på vem jag sprider vad till. Oftast.
Därför blir jag så arg när andra sprider falska rykten om mig. Vissa kan man skratta åt. Vissa kan man förstå. Vissa är väl till & med sanna, även om folk ibland inte har med saken att göra. Men vissa är bara nosiga påhitt som vidarebefordras till fel öron. Som tex när familjen ringer & undrar varför man inte berättat att man är förlovad vilket dom hört från en kompis som hört det från en bekant som hört det från gud vet vem eller rent av hittat på det, eftersom denna person varken känner mig eller min pojkvän mer än ytligt & inte träffat oss sedan..hmm..förra sommaren..? Då kan man bli lätt förbannad. Har aldrig gillat denna person & nu gör jag det än mindre. Om vi väl en dag förlovar oss vill vi nog gärna att det ska bli åtminstone lite av en överraskning(förhoppningsvis en glad sådan) för släkt & vänner & typ berätta det själva. Inte att det ska spridas på nätet(hatar folk som sprider saker på nätet men det är en helt annan diskussion som vi inte ska gå in på just nu) innan någon ens friat.
Härligt, nu snackar jag skit på nätet om den person som startat allt detta!! Som sagt, är inte sådan igentligen, but justice must be made. Things need to be rectified to restore the balance of good and evil. Sorry, got a little carried away there for a second. Har mer gottigheter att sprida om denna varelse men riktigt så sladdertacka ska jag inte va. Vet ju faktiskt i ärlighetens namn inte hundra säkert att ryktet startades där, det kan komma från högre ort.
Ja, en misstolkad hörsägen kan åsamka stor skada. Har en vän som en person läste lusen av pga något han hört från sin syster som hört det från sin pojkvän som hört det från en kompis. Minns i nuläget inte vad saken gällde men det hela var iaf en enda fet feltolkning av en kommentar typ. Så fel det kan bli.
Kan fortsätta i oändlighet, särskilt om jag kommer in på det där med saker & ting på nätet..men det ska jag inte. Har iaf fått ur mig lite av min vrede över the ring affair. Vill bara avsluta med ett sista visdomsord: de som sprider rykten om andra har helt enkelt ett eget händelselöst liv & måste leva ut genom andras olycka.
*bojkotta lunarstorm*

Incredibly annoying.

Varför är det alltid reklam samtidigt på alla kanaler?? Värdelöst. Hatar reklampauser. Dom är ju inte direkt korta heller. Vi snackar liksom trefyra reklampauser á 7 minuter i ett program som varar typ 45 minuter. Otroligt. OK visst, kan väl va bra ibland. De värsta som finns e att kolla på en film på SVT, man e tvingnad att sitta klistrad framför rutan i 2 timmar, utan en enda pissepaus elle paus för å hämta snacks/dryck/mat. Men TV3, TV4 & kanal 5 överdriver!! Där är ju långa reklampauser i varenda litet program. Man behöver inte direkt pissepaus på 20 minuter.... Dessutom, när det väl är reklam, så slår man över till en annan kanal för att kolla vad som går där. & vad får man se?? Reklampaus!! Upprörande.


Livets alla små glädjeämnen

12 minuter kvar..sen är jag ledig i 4 dar!! Yeeyh!!


Döden i vitögat

De e vår ute ida!!
Strålande sol, helt underbart väder. Är inget vårfan igentligen, men älskar solsken & denna dag är verkligen ett förebud om att sommaren snart är här. & sommaren gillar jag. Inte lika mycket som vintern, men ändå mycket.
Var ute & gick med Mellow idag. Släpade med mig ut i skogen!! Tycker inte om skogen. Jag är ett stadsbarn ut i fingerspetsarna. Vandrar & traskar & kämpar & klafsar & det kliar överallt av inbillade småkryp & det rör sig under alla löv av inbillade andra djur vet inte vad kanske grodor ormar vad vet jag spelar ingen roll bara det rör sig är det läbbigt. Rätt vad det är så kommer vi till en skylt. "Viltutfodringsplats". VILTutfodringsplats. ViltUTFODRINGSplats. Det betyder att vilda djur kommer dit för att äta!! Blev skitskraj, såg först framför mig lejon & tigrar eller varför inte jätteödlor & dinosar(har nyligen sett King Kong version 2005 är kanske lite påverkad av den)! Men kom strax fram till att vi lever i Sverige & det vore ganska otroligt. Nästa djurparad som dök upp framför ögonen var varg, lo & björn. Det finns faktiskt i Sverige! & vildsvin! Här nere i dessa trakter har jag hört att det ska finnas mycket vildsvin! & dom kan va ruggigt farliga. Men eftersom vi ändå var hyfsat nära civilisationen & tanken på en varg utsmygande mellan granarna vore mer än mitt hjärta skulle palla med ignorerade jag även denna teori. Vi smög (jag högst motvilligt & med ett krampaktigt tag om pojkvännens arm) fram till skylten & kikade mer noggrant & såg då att det vilt det förmodligen handlade om såg ut att vara hjort & älg vilka var avbildade på skylten. Men ändå - älg! Hallå är inte dom typ farliga..? "Vore coolt om vi såg en älg!" utbrister Mellow & traskar glatt vidare in i skogens djup. Vilket resulterade i att en kraftigt uppskrämd & uppstissad flickvän ca 3 minuter senare gallskrek så det ekade över en gren som rörde sig när jag trampade på den..det såg faktiskt ut som ett djur. Kanske en näbbmus eller nåt. Eller varför inte en gigantisk jättespindel man vet aldrig!
I vilket fall, har idag varit på äventyr i skogen vid Helgasjön. Tycker inte om naturen. Bara på avstånd. Rejält avstånd. Fick åtminstone en lång & ansträngande(i flera bemärkelser) promenad i friska luften, även om solen försvann just den stund vi var ute naturligtvis.
Nu sitter man som vanligt vid ett skrivbord på jobbet & stirrar på en flimrande dataskärm. Men endast idag & imorgon, sen är man ledig resten av helgen!! Då är det hemtrakterna kring Skaraborg som kallar. Tänker dock bojkotta påsken & vägra äta ett enda ägg! Så de så!

blanksteg

mitt huvud känns överbelastat & proppfullt.
men när jag försöker komma på något att skriva i min blogg är det blankt. har gruvat mig & nästan vänt bort blicken från datorn bara jag tänkt på att jag inte skrivit här på länge utan borde.
varför är det alltid så? att när man inte har något att skriva om, inget händer, inga särskilda viktiga känslor finns, då har jag sån skrivlust så jag skulle kunna skriva en bok på 750 sidor. men när jag verkligen har något att skriva om så....vill jag inte.
jag är en förnekare. denial is good. eller "ignorance is bliss" för att citera cypher. förtränger allt. har jag ett problem eller något att grunna över så blir det för verkligt om jag sätter ord på det.