Tips

Kom precis hem från stormarknaden med ett lass kassar & kan konstatera att julafton är en ypperlig dag att handla på, nada folk!! Göttgött.


dagens låt

Pull Shapes - Pipettes

Red Alert Red Alert

Jag hade faktiskt EN "julklapp" jag skulle köpa....alla (på våran avdelning på jobbet) ska ta med sig något för ca 50 kr som vi sen lottar ut till varann. Onödigt men fine, kan väl va en "belöning" för året som gått, oftast får väl alla nåt de ändå inte vill ha men ändå. Vad jag skulle komma fram till är att jag alltså skulle köpa en enda julklapp & det var fruktansvärt svårt & tidskrävande!! Allvarligt talat, jag förstår folks julstress, jag skulle få hjärtattack & nervöst sammanbrott varje år om jag skulle köpa julklappar till hela släkten, särskilt nu när alla affärer är belamrade med folk som släpar runt på massa stora kassar dom trängs med, eller knör som det heter på Tidahôlmska (som min Pojkvän brukar stoltsera med att han lärt sig, fast när han ska säga det låter det mer som värmländska..).
Tidigare har jag skrivit att julhysterin inte blir lika stor tack vare det milda vädret men jag hade fel. Det är precis lika mycket julhysteri, den bara samlas ihop på de få dagarna innan julafton! Så härmed utfärdas en varning: Ge er inte ut på stan people, där råder kaos, kaos I say!!


dagens citat

Sist en mygga bet mig fick den uppsöka avvänjningskliniken - Absolutely Fabulous Edina

Absolutely Fabulous

Choklad

Juletid är farlig tid. Särskilt om man jobbar i hotellreception. För att vi är så otroligt trevliga =) så brukar vi få julklappar av våra stamgäster. Vilket så gott som alltid består av en chokladask. Mycket trevligt att känna sig uppskattad men chokladpraliner är ju så gott...vet inte hur många man trycker i sig igentligen, & då är jag ändå långt ifrån värst. Dessutom har vi nu ställt upp en skål med päronkonjakfudge (ljuvlig!) & en med skumtomtar (säkrast att Mellow håller sig borta). Farligtfarligt. Menmen, får väl passa på att mumsa diverse gottigheter nu innan nyår för sen blir det andra bullar! & jag pratar tyvärr inte om kanelbullar.
Så nu sitter jag här med en stor godisskål framför mig som restaurangchefan dumpade av här efter julfikat för personalen eftersom jag jobbade då...hmm...ska nog hugga in på en toffee till....

gottegott

*just NU* 17.12

Har nyligen upptäckt att man kan kolla på Oggy & Kackerlackorna-avsnitt på YouTube!! Här är en höjdare som jag satt & skrattade till igår!!

Superman Returns

Superman Returns

När
Lois & Clark gick på TV var jag ca 10-12 år & tyckte det var jättebra! Som vuxen (?) är man kanske inte riktigt lika fascinerad av konceptet, men Superman Returns är ändå en ska-ha-sett-film, så nu har jag sett den. Hade inte lidit nån större förlust om jag inte gjort det, men tycker faktiskt den ändå var ganska sevärd.
Den är ju en klassisk seriehjältefilm & man kan stundtals inte annat än sucka åt hur överdriven & övertydlig den är. Skurken, spelad av favoriten Kevin Spacey, är klyschigt elak, släpper ifrån sig ett ont *mohaha* ibland & berättar stolt om sina onda planer att ta över världen för sin skräckslagna gisslan. Men samtidigt är filmen väldigt snyggt gjord! Färger (filmen är väldigt brun), kläder, bilar & allting sånt ger intrycket av att filmen handlar om 40-talet medan teknologi, språk osv speglar nutiden. Dom har lyckats få till Stålis så han ser ut som en Ken-docka (Barbies kille om nu någon mot förmodan inte visste det), med plastig hud & stelt hår. Vissa scener går i slow motion, tex där han blir skjuten i ögat, & det är snygga övergångar. I en scen får man se "ur Stålmannens ögon" & ser genom väggarna in i en hiss, det är ruskigt snyggt gjort. Skådespelarna är duktiga & Brandon Routh lyckas framhäva en tydlig skillnad mellan coolingen i trikåer & tönten med glasögon. Men, allvarligt talat, hur kan ingen se att det är samma person?!? Alltid lika förundrande...
Min slutsats är att står man bara ut med manuset som känns anpassat till äldre barn så får man en snygg filmupplevelse.
Denna film får av Zirqon 3 zirconer av 5 möjliga:
ZirconZirconZircon

Superman

Trivia: Lite B att dom i den svenska undertexten skriver Superman, på svenska heter han ju faktiskt Stålmannen.


Filmtitlar

Vissa engelska/amerikanska filmtitlar som ändras till svenska titlar borde verkligen ses över! En del är verkligen heltokiga. Samtidigt som vissa andra som inte översätts borde översättas, eller ändras åtminstone. Ett strålande exempel på det är filmen Red Eye. Av en liten replik i filmen som inte ens är med i subsen & av en annan replik i en serie har jag snappat upp att nattflyg i USA i folkmun kallas redeye. Men detta är något som jag skulle tro endast en bråkdel av Sveriges befolkning (vilka jag & alla som läser detta inlägg nu tillhör) känner till detta slanguttryck. Varför då låta filmen heta så i Sverige? Det har ju till synes inget samband med filmens handling. Inte för att jag är nån expert & kan sätta en bättre titel på filmen, men nåt kan man väl ändå komma på (värre än "Det våras för..."-filmerna kan det ju knappast bli liksom).
När vi ändå är inne på ämnet filmtitlar kanske någon har ett svar på varför filmen som på svenska heter Iskallt Mord heter Murder By Numbers på engelska? Vad betyder uttrycket "murder by numbers" igentligen? Har sett filmen två gånger & vad jag kunde se hade siffror inget särskilt betydelse. Anyone..?


dagens visdomsord

Se upp när du läser böcker om hälsa. Du kan dö av ett tryckfel. - Mark Twain

Dammsuga med stil

Jag vill ha en ny dammsugare. & jag vill inte ha vilken dammsugare som helst. Jag vill ha en Electrolux Ergorapido Cyclonic 2 in 1. Hur läckra är dom inte!! & smidigt att slippa sno in sig i sladden & ha en stor klumpig manick släpandes efter som är i vägen hela tiden. & den lilla manicken i mitten kan man ta loss så det blir en handdammsugare, smart! *vill ha*

Ergorapido Cyclonic 2 in 1


just NU 15.12

...har jag fastnat i boktrilogin Frihetsdrottningen av Christian Jacq, både lättläst & intressant...


Sprutförbud

Har mail på Passagen (vilket jag inte rekommenderar, det är SÅ kasst!) & när jag igår klickade mig in där möttes jag av en bild på en upprörd småfet backslick på sitt femte decennium med rubriken "Fogstrand rasar mot sprutförbud". Sprutförbud? Har inte en clue vem denna Fogstrand är & min första tanke var att vaccinationshysterin (man kan tydligen numer vaccinera sig mot både flunsa, pollenallergi & t.o.m. cancer) har gått över gränsen & nu stoppats eller nåt liknande. Läser undertexten där följande deklareras:

"Sveriges jetset nåddes under dagen av chockbeskedet att champagnen ej längre får sprutas på krogen utan numera måste drickas upp. Stureplans-profilen Peder Fogstrand varnar nu för att förbudet kan ha motsatt effekt och att rebelliska brats kommer att strunta i lagen."

Finns så många tokigheter i dessa 2 meningar att jag vet inte var jag ska börja... Skrattretande är det i högsta grad iaf!

1. Varför ens bry sig om att lagstifta om ett förbud mot att spruta champagne på krogen? Orka. Värre brottslingar finns nog att stoppa tycker man.

2. Är det verkligen så vanligt att spruta champagne på krogen att man måste lagstifta om det? Kul nöje liksom...snacka om wannabes.

3. "Sveriges jetset" ser detta som ett "chockbesked". Vaddå, var ni på väg att få igenom champagnesprutande som en OS-gren eller..? Det är ju verkligen en allvarlig & viktig aktivitet vi snackar om...

4. Champagnen "måste drickas upp". Vilken tortyr att man måste dricka upp skumpan istället för hälla ut den...

5. Denna Peter Fogstrand är då tydligen en "Stureplans-profil". Nu snackar vi titel på hög nivå, people... Som sagt, en brat med passerat bästföredatum på ett kvarts sekel.

6. Denne otroligt viktige man "varnar nu för att ... rebelliska brats kommer att strunta i lagen". Oh no, världen går under!? En liten brat som sprutar champagne på krogen fastän det är att bryta mot lagen? Fruktansvärt rebelliskt...


Det kan inte vara lätt att vara rik...


*just NU* 11.12

Dream On med Aerosmith som spelas i trailern till Cold Case


Julhysteri

Kan inte fatta att det verkligen är 11 december! Känns som mitt på hösten. Det har varit snö en gång, som låg kvar typ en dag, & det var först inatt som termometern började krypa neråt minus. Nyheterna visar tecken på vår! (Vilket by the way bara bekräftar min teori om tidsförskjutning.)
Men det är ändå lite skönt, för alla påverkas ju av vädret & en mild höst/början på vinter bidrar till att dämpa julhysterin. Underbart att för en gångs skull få genomlida en jul utan att man spyr på allt för man är så trött på det! Jag bryr mig inte alls om julen men tycker det kan va lite mysigt med den plingande musiken i affärerna, alla ljus överallt som lyser upp vår mörkaste årstid, för att inte tala om allt glitter & alla stjärnor - jag bara ä l s k a r ju sånt! Men som sagt, när de börjar i mitten av oktober så är man fett trött på tomtar & granar & Peter Jöback redan innan första advent...
Var i London för några år sen & det var i månadsskiftet september-oktober. Vi gick omkring i kortärmat ute medan Selfridges redan avsatt en av de åtta våningarna till julpynt...
Lagom är bäst.

Nattjobb

Det borde vara förbjudet att gå upp så tidigt som jag måste vissa morgnar. Att klockan ringer 05.45 är inhumant. Världen borde börja senare. Att gå upp vid 8 & börja jobba ca 9-10, det vore nåt. *drömmer*


*just NU* 10.12

det kan aldrig sluta bra att stackars George i Grey's Anatomy som blir utnyttjad av Meredith on the rebound

*just NU* 09.12

b l o s s a b l o s s a b l o s s a glöggen heter blossa


*just NU* 07.12

...tycker vi inte om att det finns lusar som går omkring i Växjö & slår in bilrutor & stjäl bilstereon...


*just NU* 06.12

är just nu totalt insnöad på lasagne i alla former & sorter


Silverpilen

audi kom hem
för vi längtar efter dig
kom innan vintern e slut lilla audi...

*just NU* 05.12

Supernatural med hunken Jensen Ackles, SVT1 måndagar 22.00.

Jason Ackles

Hockeyoskuld

Då har man sett en ishockeymatch live för första gången! Jag är inte ett dyft intresserad av sport men denna höst har jag både vart på fotboll & nu hockey. Kan inte påstå att jag blev särskilt biten av varken eller men det är ju en kul grej liksom, en upplevelse.
Det var Växjö Lakers mot Huddinge som spelade (slutade oavgjort, 2-2). Blev riktigt imponerad av hur sjukt bra dom åker skridsko! Visst har jag sett ishockey på tv innan men det är en helt annan sak att se det i verkligheten, på nära håll. Dom hoppar runt som dansare på sin scen, åker framlänges, baklänges & till&med sidledes såg det ut som ibland. Man hinner knappt se dom ramla förrnsän dom e på benen igen, som en gubbe-i-låda. Ruskigt skickligt. Sen tyckte jag det var snyggt när dom passade mot sargen så pucken rundade hörnena som kulan i roulette, coolt.
En gång flög pucken upp bland publiken & knockade en liten kille i skallen! Det var spännande med lite action med poliser & sjukvårdare. Det var nog inte så farligt tror jag, han skrek rätt mycket men det var nog mest chock.
De andra tyckte att det inte var någon höjdarmatch & jag har inte mycket att jämföra med eftersom jag ju var hockeyoskuld men var lite uttråkad ett tag. Får gå en annan gång när det är större publik & bättre DJ (han sög fett) så kan det nog va rätt kul. Det var ändå lite pampigt på nåt vis.... Men nästa gång ska jag ha både mössa, vantar & något att sitta på! (En termos glögg att zippa på i pausen vore inte fel heller..)PS Borde ju igentligen vara solidarisk mot min släktings lag, HV71, men eftersom jag nu bor i Växjö så får man väl ta seden dit man kommer & heja på Lakers istället.... *traitor* DS

*just NU* 04.12

Trattoria Venezia - Sveriges godaste pizzor

Falska komplimanger

Kvinnor är ett skumt släkte. Det tycker till & med jag, som själv är en kvinna. Män är ett skumt släkte dom med men det är en annan historia.
Kvinnor kan vara så otroligt falska. Även om det inte är illa ment. Ett exempel som jag tänkte ta upp idag är komplimanger.
Om man skulle göra en undersökning av hur många av de komplimanger kvinnor ger som egentligen är ärliga så tror jag vi skulle få ett intressant resultat. De säger ofta saker för att vara snäll. Eller för att ställa sig in. Eller för att ha något att prata om.
Visst, det händer mig &så ibland. Särskilt om nån ställer en fråga, vad ska man säga liksom? Men om jag spontant komplimenterar någon för något så menar jag det verkligen, från hjärtat.
Men då kommer det där att man måste svara med samma mynt. "Tack, du med" är en så klassisk kommentar i kvinnovärlden så jag vill bara spy!! Det är som om det fanns en oskriven lag att om någon säger nåt positivt om dig, måste du säga något positivt tillbaka. Kanske man helt enkelt är rädd för att verka snobbig. Eller så kan man inte ta komplimanger.
Sen när är ett enkelt "tack" fel?
Varför måste man säga något tillbaka som man inte menar? Jag ger aldrig (ok kanske i undantagsfall) en komplimang för att ställa mig in. Då känns det bara fånigt att personen känner att hon måste ge mig en komplimang tillbaka för något som dom egentligen inte tycker. & de tror förmodligen inte att jag verkligen menat det jag sagt heller.
Vissa personer i bekantskapskretsen är extrema med detta. Man vet, 200% säkert, att säger man "snygg kjol" får man ett "tack, din med" tillbaka. Tror inte dessa personer läser min blogg men ska nog ändå inte nämna namn....
Eftersom klockan är 04.50 på natten & jag är ganska trött så blev detta lite svamligt men jag tror ni fattar poängen.
Tack, det räcker.

Bra köp

Jag ÄLSKAR mina röda boots!!
Köpte dom för ett ganska bra tag sen, lämnade tillbaka dom, köpte dom igen lite senare & funderade på att lämna tillbaka dom igen. Var ruskigt osäker där ett tag men behöll dom till slut vilket var ett mycket bra beslut. Dom är helt underbara! Sköna att gå i trots hyfsat hög klack, bekväma, inte så jättevarma men hyfsat ändå & härlig höströd färg. Vi är numer närapå oskiljaktliga, jag & mina röda ankelboots.

*just NU* 01.12

Pinks stil i videon till U+Ur Hand. Me like very mucho.

Pink