Förkylning stinks!!

Hatar det. Every ounce of it. Är inne på femte dagen av en dödsmegaförkylning nu. & den verkar inte ens visa tendenser till att vilja vända om & ta sig in på den smala bättringsvägen. Envis & snål som man e så pallrar man sig ju ändå iväg till jobbet. Klyftigt. Tror inte det faktum att jag var ute & festade & drack massa sprit & sen traskade hem i 10 minusgrader fast ja hade feber har nåt med saken att göra heller....hmm....

dagens vardagshjälte

hurrey för kanal 5!! tack, ni räddar vardagen!!
ungefär 75 % av alla bra serier går på kanal 5 - csi, gilmore girls, desperate housewives, oc, grey's anatomy osv..
& nu är kanalen även en hjälte!! dom har räddat oscarsgalan!! oscarsgalan som är en klassiker varje år  & som svt i år dissat. här går en stackars liten arbetande kvinna med för liten shoppingbudget (allt är relativt) & betalar en  fruktansvärt dyr tv-avgift. för vad? för att inte ens få se den enda galan som igentligen har rätt att kalla sig gala. årets ultimata höjdpunkt för oss filmälskare (kan man nog ranka in som när man ständigt har svårt att hitta film i videobutiken eftersom man redan sett alla) & modefreak (skådespelerskornas outfits är ruggigt sevärda). trodde hjärtat skulle stanna när jag av en ren händelse fick se att svt inte skulle visa galan. efter mycket letande upptäckte jag dock att kanal 5 vikt sig för sveriges alla cineaster &, citat: "trots att det är en ganska dyr produktion att köpa in" bestämt sig i sista minuten för att direktsända galan!! hoppade upp i stolen & jublade!!
underbara kanal 5. ni är dagens vardagshjälte.

Kläder

Lyssnade på Christer i P3 idag. Handlade om i-landsproblem. Viktiga saker. Ärligt asså!
Mitt stora i-landsproblem är (just nu att denna dator är fruktansvärt seg!!) kläder.
Varenda dag samma bekymmer - vad ska man ha på sig idag? Detta eviga rotande i garderoben, av & på med tröjor, snurrar framför spegeln, matchande med smycken, val av skor jacka halsduk..samma tugg varendaste dag. & skulle man sen ändå komma på att man valde fel jeans/armband/linne/handväska så är hela dagen förstörd!! 
Sen har vi då shoppingen. För trots överfulla klädhyllor, ständig avsaknad av galgar & ett berg av kläder i soffan så har man ju ändå aldrig nåt att ha på sig. Det behövs alltid köpas in mer. Var på stan idag med min shoppingpolare. Strömmade ur mig kommentarer som: "Har funderat på att köpa en sån där farfarströja", "Letar efter ett par snygga shorts att ha till stövlar & strumpbyxor. Visst ja, ett par häftiga strumpbyxor måste ja ha då me! & ett par nya stövlar", "Måste ha nåt att ha på mig på bröllopet vi ska på nästa helg! En kjol & en blus kanske" & ungefär 13 liknande "måste ha". Samtidigt kom jag på migsjälv med att berätta om tröjan jag köpte förra veckan (på Lindex barnavdelning..undrar hur många ggr den blir använd..), om jackan byxorna jeansen topparna kjolen skorna jag beställde från La Redoute häromdan, om de rosalila kärlek-vid-första-ögonkastet-stövlarna jag fyndade (på rean faktiskt så de e halvt förlåtet, endast 200 kr, du måste förstå att jag inte kunde kliva ur affären utan dom) osvosv. & jag ser ändå inte migsjälv som särskilt shoppingtokig.
Mina 2 år gamla Levis-jeans som vart med om ett otal upplevelser (dom skulle kunna skriva memoarer..) uppvisade plötsligt ett hål! Ett stort hål! I rumpan av alla ställen &så..typiskt. Lika chockartat som en hjärtattack. Sörjer dom nästan mer än jag skulle sörja min katt om den dog. Behöver jag counseling..?
& när det ska städas i lägenheten, vad är det då som tar ungefär lika mycket tid & energi som dammsugning damning diskning golvtorkning tillsammans? Röjning av klädhögen i soffan, på alla stolar, i sängen & på golvet.
Hade ett litet disagreement med pojkvännen idag &så. Inget stort men lite tjafs. & vad tror du det handlade om? Kläder! Sjukt. 
I-landsproblem är viktiga.