Semesterstängt

Hej alla trogna(& otrogna) läsare av min blogg(vilka nog är en snabbräknad skara..)!!
Nu tar jag semesteruppehåll! Har liksom ingen dator hemma(pojkvännen har laptop men den brukar han ockupera) så när jag skriver det är när jag sitter på jobbet & e sysslolös. Men nu tänker jag ta semester i tre veckor så nu kommer det förmodligen inte bli mycket skrivande. Lovar dock att jag återkommer så misströsta inte kära fans. 14 augusti finns jag på plats igen.
Vad händer innan dess? Nu närmast en rundtur till Västerås
Eskilstuna Strängnäs däruppåt, hälsa på nyblivne svågern bla. Sen blir det utflytt ur lgh + städning(kuul..). Därefter åter till hemtrakterna, vill säga Tidahôlm!! För att tvätta & måla päronens hus(tyckte dom va en jättebra present på sin 40-åriga bröllopsdag *grattis* att barnen skulle måla huset..tycker inte barnen va nån kul present alls!). Sen lördagen den 12 augusti kl. 21.00 då står Zirqon & hoppar på Stortorget i Växjö för då spelar The Ark på Karl Oskar-dagarna!! *Yeeyh*
Ungefär så där ser väl planeringen ut..
Sist men inte minst har jag bara ett litet Veckans Visdomsord att tillägga:
Enjoy the summer while it lasts!!

56139-7 ....& några såna här går nog ner innan sommarn e slut....=)

Snabbrecensioner..

Lord Of War

Upprörande film med budskap, aningen långtråkig men sevärd för snyggt upplägg & bra soundtrack.
ZirconZirconZircon


Into The Blue

Några vackra undervattenscener & vältränade bara överkroppar..men annars trist & förutsägbar.
ZirconZircon 

boob bbq

*ajajaj* jag har bränt mig i solen....
jag som alltid annars är så noga med solkräm, springer konstant runt med en flaska i handen & försöker tvingna på alla. & är riktigt härdad numer av att alla garvar åt min höga solfaktor jag är så noga att kleta in mig i.
men idag satt jag ute på gården, bara nån timme eller så, & det blåste jättemycke de va väl därför jag inte kände att solen tog....för nu är mina boobies röda som tomater! lat som jag var(& eftersom jag satt på bakgården & ville inte riskera att flasha mig för alla grannar) så tog jag inte ner mina bh-band heller, & på det ena bandet är det en metallring som nu har gett mig ett stort runt märke....bonnabränna är ju såå snyyggt....
sitter på jobbet nu med & har ingen möjlighet att smörja mig med eftersol eller nåt..bra.
så går det när man är dum & chansar på att komma undan med något man igentligen vet är risky.

56139-4

dagens vardagshjälte

senaste veckorna(ungefär sen det blev så varmt) tycker jag att kranvattnet har luktat unket. skrev ett mail till tekniska förvaltningen i Växjö om detta & fick svar efter en dag! well done. det berodde tydligen på alger i Helgasjön & det brukar visst bli så på sommaren. kul. så på sätt & vis är det ju trist, för det verkar ju va nåt som man helt enkelt får stå ut med, vilket jag inte är glad i, det luktar skunk alltså & jag mår illa när jag spolar i slasken & har helt tappat aptiten på det, kan inte dricka det alltså! men ändå, så schysst att dom för det första överhuvudtaget svarade, det är inte så självklart, för det andra att dom svarade så snabbt & för det tredje att dom svarade så utförligt &, faktiskt, beklagande! skrev &så att det kommer en lösning på detta, visserligen om typ 2 år, men ändå! beröm till tekniska förvaltningen i Växjö kommun.Blindtarmsinflammation

Asså allvarligt ja tror ja har blindtarmsinflammation!!
Har så fruktansvärt ont längst ner till höger i magen så ja tror ja smäller av snart!! Kan knappt resa mig när jag suttit ner. Kan knappt gå. Hoppas innerligt att det avtar framåt dagen JAG VILL INTE ÅKA TILL SJUKHUSET & BLI OPERERAD!! *aaaaaah*


Zzzz....nej inte idag heller

Ännu en natt i samma stil..kul.
Längtade efter att klockan skulle ringa idag med, suckade när jag jag upptäckte att det var en hel lång timme kvar tills jag skulle upp!! Problemet är bara att jag antingen i sömnen stängt av klockan när den ringde eller så har jag ett svagt minne av att jag i min förvirring hade lagt den i sängen istället & kanske den stängdes av av misstag då. Så istället vaknade jag en timme efter det jag skulle gått upp. Bra. Mest synn om F bara som fick sitta kvar på jobbet en extra halvtimme fast han redan vart här 11 timmar..stackarn. Finns ingen snabbare än mig dock va gäller att ta mig till jobbet när jag försovit mig, hej va de går undan! Då kan jag snabba mig minsann, jag har mina ljusa stunder ibland.
Ser fram emot en lång skön natt med sovmorgon imorgon....*sucksucksuck*

Zzzz....

Snacka om att ja sov kasst inatt elle..?
När jag väl långt om länge somna låg ja & gnissla tänderna, fastnade med foten i glipan mellan sängen & väggen hela tiden, vaknade varje halvtimme & trodde jag försovit mig, & kudden var till slut helt våt av svett....*suck* Det var till&med så illa att jag längtade efter att klockan skulle ringa!! Fattar du?? Ville att alarmet skulle tillkännage att klockan var 07.00 så jag skulle upp & jobba!! Så gärna ville jag ha ett slut på denna hemska natt!! Det har nog aldrig förut hänt.. I min värld är det rena rama katastrofen!! Är som katten Gustaf, väckarklockan är liksom vanligtvis ohotat den värsta fienden som existerar. *suck*Pysselhörna

Tips vid sysslolöshet:

Bitch
Jeopardy
Acnos Energizer
Typer Shark
Yetisports Pentathlon

Massor av spellänkar

Have fun!!


Bananananananana

Jag h-a-t-a-r att flytta!!
Jag är en sån som inte flyttat en enda gång under hela min uppväxt, bott i samma stad, samma hus & till & med samma rum från det jag föddes tills jag var ungefär 20 år. Då flyttade jag en våning ner till den extra lägenheten som finns i mina föräldrars villa. Stort steg.. Så ni förstår, jag var liksom inte så särskilt van vid att flytta. Nu helt plötsligt är jag inne på min tredje flytt inom ett år..kul. Ska de va så ska de va, jag brukar hålla mig till ytterligheter liksom..
Börjar bli lite trött på det nu. Flytta alltså. Denna flytt är från min lillalilla lägenhet(jag har dessutom bara gjort nerbyten, först bodde jag i en tvåa på vet inte hur många kvadrat men den va rätt stor, sen en etta med kök & sovalkov på 41 km2 & nu senast en etta med kokvrå på 26 km2) till min pojkväns(som numera är min man!) lägenhet. Han har en liten tvåa på 48 km2. Det är trångt. Har hållit på i ett par dar nu & försökt möblera in alla mina köksprylar i hans redan fulla köksskåp..& alla som någorlunda känner mig vet att jag har inte lite köksgrejer.. Vi tar liksom lite i taget efterhand. Men just nu är hela lägenheten full med tomma & fulla bananlådor, kläder överallt, stolar & andra småmöbler i en enda villervalla..man får liksom kryssa sig fram, det är rena bergsbestigningen att ta sig från köket till soffan.. För att inte tala om värmen!! "And the heat, my god, the heat!!"(citat från en film/tv-serie, kan dock inte dra mig till minnes vilken..har en känsla av att det är Elaine i Seinfeld som säger det men vet inte i vilket avsnitt isåfall). Det är konstant regnskogsklimat därhemma. Enda frizonen är sovrummet faktiskt, som vi genom att bannlysa vistelse där under dagtid lyckats hålla någorlunda svalt.
Nu slipper jag det ett tag iallafall, ska sitta på jobbet & tröka hela helgen. Skitkul. Här e för kallt istället. Närapå fryser stundtals, trots att ventilationen vart avstängd hela dan. Aldrig blir de bra. Skulle dock mer än gärna stå ut med värmen hemma om jag bara slapp jobba.. Menmen får väl tänka på the moneymoneymoney.
Så några uttråkade inlägg till lär de väl bli innan denna helg lider mot sitt slut.


Movietime

Japp, då tänkte jag leka recensent igen!! =) Andra tagningen..:


Saw II

Pusselbitsmördaren är tillbaka. Denna gång är det bland andra sonen till polismannen Eric Matthews som fastnat i nätet. De får nu bägge kämpa mot klockan för att ta sig förbi dödsfällor & återvändsgränder som lurar bakom varje hörn. Vem överlever?
I rollistan ser vi bland andra: Tobin Bell, Donnie Wahlberg, Eric Knudsen, Shawnee Smith & Dina Meyer.
En skräckis av något högre kaliber(har vanligtvis inte mycket beröm till övers för rysare, de brukar mest vara skrattretande). En uppföljare är dock alltid en uppföljare. Har man sett Saw tillför denna film inte mycket mer än osmakliga & blodiga scener. Många vändningar fram & tillbaka & naturligtvis ett oväntat slut(som bäddar för ännu en uppföljare) men den saknar ändå det där lilla extra. Bonuspoäng för stämningsfulla miljöer & karaktärer.
Zirqons favvotouch är skådespelerskan Beverley Mitchell i en annorlunda roll än vi är vana att se henne i familjesåpan Sjunde Himlen.
Denna film får av Zirqon betyget 3 zirconer av 5 möjliga:
ZirconZirconZircon


Aeon Flux

I en inte alltför avlägsen framtid lever de få av människorna som överlevt ett dödligt virus i ett totalitärt samhälle. Aeon Flux är en kvinna som tillhör en grupp frihetskämpar som kallar sig the Monicans. Hon får ett viktigt uppdrag i egenskap av lönnmördare men snubblar på information som får henne att fundera över hur saker & ting egentligen ligger till...
rollistan ser vi bland andra: Charlize Theron, Marton Csokas, Sophie Okonedo, Jonny Lee Miller, Frances McDormand & Pete Postlethwaite.
En klassisk dystopi med konspirationsteorier där det visar sig inte vara så glasklart vilka som egentligen är de onda & de goda. En vetenskapsman som får storhetsvansinne hotar mänsklighetens frihet, som sagt, klassiska ingredienser. Annars en något annorlunda film med häftig teknik, tex kommunikationssystemen & trädgården Aeon & Sithandra får kämpa sig igenom. Det är även värt att lägga märke till Aeons små "husdjur". Måste tyvärr ändå medge att filmen inte gjorde något bestående intryck.
Zirqons favvotouch är att Charlize Therons pojkvän Stuart Townsend glimtar förbi i en biroll i början.
Denna film får av Zirqon betyget 3 zirconer av 5 möjliga:
ZirconZirconZircon

Vardagstristess

Då har livet klivit in i sin "gilla gång" igen. Trots man nyss var på äventyr & hade en veckas semester så är allt det redan bortfluget ur medvetandet. Det är ju inte det att man kan rida ett tag på glädjens svallvågor, nej man kastas hastigt tillbaka in i vardagstristessen & allt man så nyligen varit med om känns fruktansvärt avlägset.
Dock lite skönt på ett vis att jobba på sommaren. Tog bussen till jobbet idag. Vanligtvis brukar förmodligen den bussen(aldrig åkt just den turen nån gång så vet inte säkert men) vara fullsmockad m folk men idag var vi väl ca 6-7 st. Bussen glider fram ensam på annars så trafikerade gator & kryssar sig igenom halvtomma korsningar. När man kliver av kan man i lugn & ro knata över övergångsställena utan att knappt behöva se sig om. Nån enstaka cyklist kommer trampande här & var & de få andra gångister man träffar på utbyter man liksom en lite beklagande blick med "jaha, du har &så åkt på att jobba nu när alla andra har semester ja..de e du & ja mot världen". Solen är på väg upp med sitt disiga morgonljus & värmen börjar så sakteliga sprida sig genom stan.. Rofyllt.
(Ja tro de eller ej, jag har mina filosofiska stunder..även om dom e sällsynta)


Newlyweds

Nu kanske det börjar gå upp ett ljus för folk som förbryllat läste mitt förra inlägg..=) Är nyss hemkommen från en kryssning!! En Minicruise Göteborg - Newcastle 3 dagar. Gött. Är väl inte helt nöjd med vissa saker, hade lite högre förväntningar på standarden på båten, hytterna & restaurangerna i synnerhet. Men på det stora hela har det vart bra! Det var ju trots allt bröllopsresan..=) Fastän vi hade med oss bästa poolarna. Men vi hade egen hytt iaf. & vi hade kul ihop. Vi ägde dansgolvet kan man lätt säga..(kan ju bero på att vi var dom enda där typ men..) En eloge förresten till bartendern på Heaven 11 som det så käckt hette..han var både snygg & trevlig & gjorde goa drinkar & spelade den musik vi ville höra, that's guest satisfaction!
Fick bara 2 timmar på oss i Newcastle centrum vilken var rätt snålt..så det var hysteriskt springande från affär till affär i shoppingcentrat 
Eldon Square som gällde. Men lite lyckades vi hitta allihop iaf. Själv fyndade jag några örhängen (buy 3 pay for 2, hur kan man motstå..?) & ett par ballerinaskor som kommer skava sönder mina fötter men vem sjutton bryr sig när dom e snygga som få & kommer från England?? Sjukt vad mycket man kunde hittat om man bara fått lite tid på sig..skojar du att mina nya favvoaffärer är Claire's & Accessorize eller..?
Marmot
Annars var det soldäck som gällde mest, låg & gassade i varsin solstol me en öl i handen. Våra kära vänner som numer hävdas gå under namnet Wix & Hannut Entertainment hade naturligtvis hittat på bus så vi blev uppdragna på scen av kryssningsvärdinnan..menmen vi fick en flaska skumpa iaf..tackar man ju inte nej till i första taget!
Så nu är man en gift kvinna då..hustru..fru..fula ord. Flickvän duger än tycker jag! Känns lite skumt..helt plötsligt ska man va vuxen & ansvarsfull..nää..tänker nog va som ja e ett tag till. Enda skillnaden är en ring på fingret & en framtidsutsikt med Mannen jag älskar. Det räcker fint för mig. ♥