bleu, bleu, l'amour est bleu

Love, exciting and new
Come aboard, were expecting you
Love, lifes sweetest reward
Let it flow, it floats back to you

Love Boat soon will be making another run
The Love Boat promises something for everyone
Set a course for adventure
Your mind on a new romance

Love wont hurt anymore
Its an open smile on a friendly shore
Yes love...
Its love...
Its the Love Boat

- Love Boat theme


båt

"tala närmre, håll telefon intill din mun"

jag hör dåligt. fast det gör jag väl igentligen inte för man va ju tvungnen att göra nån sån där himla undersökning i skolan med pip i hörlurar & grejer, & där visade det sig att min hörsel var perfekt, eller som den ska iaf. fast  jag tycker jag hör dåligt. säger va typ jämt, de nog de vanligaste ordet i min vokabulär.
beror nog på att ja e blond. har hört nånstans att blondiner inte är dumma utan bara verkar va de eftersom dom har känsligare öron eller nå sånt. nåt me öronen va de iaf som gör att blondiner hör sämre, & därför verkar dummare än brukligt. & nej detta va inget ja hörde från nån som hört de från nån som hört de från nån..detta va faktiskt en vetenskaplig undersökning, ja lovar!
de jobbiga e att de ju blir lite dumt ibland. när man hör fel & svarar "rosa" när nån frågar va klockan e typ & sånt(kasst exempel men ni fattar poängen). & när man ibland inte hör vad folk säger utan bara nickar lite som om man förstått & sen har dom ställt en fråga.. & när man sagt "va" 7 gånger men ändå inte kan urskilja vad som sagts.. jobbigt värre.
lite som nivet när nån börjar snacka ett annat språk utan man e beredd på det så tar det nån sekund för hjärnan att ställa om sig & fatta, så känns de ibland. man hör att dom säger nåt men inte vad.
det kan bli väldigt fel....


Melon Rush

så har man fördrivit ännu en helg då. hade inga större ambitioner om denna helg faktiskt. slutade med filmkvällar, myspys, hyfsat go mat, sovmorgnar, ombyte till bikini & utkliv på balkongen för att upptäcka att solen gått i moln..ungefär. helgens höjdpunkter, sorgligt men sant, var säsongspremiären för inlines & avnjutandet av förfestsfavoriten som är obligatorisk att starta varje äkta partykväll med i samband med piffandet. men, lycklig är den som har förmåga att njuta av de små tingen i livet(skapade just ett nytt odödligt ordspråk..). det är dom som betyder något, det är dom man minns. om 2 veckor däremot, närmare bestämt den 2-4 juli, då blir det däremot parttie & lyyx som gäller....=) *endast få invigda förunnat att förstå*
3 dagars slavande kvar, sen S E M E S T E R!! en vecka iaf..en & en halv too be exact. lika gött för de.

ps. "lastbalanseringsfunktion" my ass!! de går ännu segare nu!! & ja, ja kanske e en av dom som inte kan blogga på tider när det är lågtrafikerat!! blogg.se e kass. ds.


Kass kommersialitet

Tekniska prylar som inte funkar e ett himla mög!! & som jag upplever det av min erfarenhet kan detta tillämpas på de flesta tekniska prylar. På senare tid iaf. Återigen, jag har sagt det förut & jag säger det igen: det var bättre förr! Gamla TV-apparater, stereos, mobiler..ALLT sånt va mycke bättre kvalité på förr i tiden(& just i denna diskussion menar vi med "förr i tiden" naturligtvis inte 1800-talet eller bronsåldern, utan typ 2 kanske 5 eller max 10 år sedan). Jag hatar min mobil!! Den strular jämt!! & den köpte jag typ i december..hur värdelöst somhelst(råkade i ett svagt ögonblick göra som en viss Wingwoman alltid gör..dessa jäkla telefonförsäljare). & datorer strular alltid &så. Internet i synnerhet. Min mail e t o t a l t värdelös. OK, har en mail på passagen.se pga förmildrande omständigheter så vad annat att förvänta men ändå!! Himla skitteknik.
Ett tips: köp aldrig en mobbe m (jukebox höll ja på att säga, blandar alltid ihop dom 2 orden..)joystick. Den e kaess!!
Ciao nu ska ja hem å såva....äta frukost först ba.

om de så gäller en ynka liten småsak

jag hatar det. det är fruktansvärt. det är som en liten splinter som letar sig in i alla delar av medvetandet.
ingenting annat i hela världen spelar någon som helst roll. mer än att göra allting bra igen. gå tillbaka & sudda ut allt som blev fel. eller bara få varandra att förstå.
det är allt som betyder något. allt.

Min mycket (o)viktiga åttånde juni tjugohundrasexy

*hungrig*
varför är maten man får på jobbet aldrig god..? jag som älskar mat & är en riktig
sybarit, jag är samtidigt så himla kräsen ibland! men man måste väl få va de me.
*intresseklubben noterar*
ja har inge kul att skriva om ida ok?

tycker ja har vart duktig idag. har rengjort mina fina vita ballerinaskor som inte va så vita längre men nu har ja skrubbat dom me en svamp me klorin & vittvättmedel. försökte mig på att vaxa benen men förstod mig nog inte riktigt på den där beskrivningen tror ja för de blev inte så bra. så ja fick raka dom istället. sen har ja packat för att vi ska resa bort i helgen & vikt en massa kläder för ja provade typ hela min garderob igår för ja visste inte va ja skulle ha på mig i helgen när ja ska på värsta gigantiska(överdriver bara lite..) släktkalaset me min pojkväns släkt & hans brors frus släkt för första gången! har träffat en del av dom men ändå, man e ändå senaste tillskottet så man lär ju bli uppmärksammad förhörd & granskad till tusen! sen va ja hem i killens lgh & gjorde hushållsarbete, tvättade hängde upp tvätt vek tvätt diskade en maskin & sorterade in det diskade grytor torkade spis samlade skräp. hann till&med sola i ungefär en kvart.. har för mig att ja gjort fler nyttiga saker..har säkert glömt massor..=) har gjort en hel del sånt där småplock nivet som man bara måste ibland, sånt man tänker man ska göra "nån gång" men som aldrig blir av sen har man en hel lista.. har förresten rengjort en necessär med! där det runnit ut nästan en hel flaska svindyrt schampo..onödigt.

som sagt, inget intressant att rapportera idag.

Go Ebba!!

Ebba von Sydow e bäst!! Var trogen läsare under hennes tid som krönikör i Expressens fredags-bilaga & hon var alltid lika underhållande. Härlig tjej de där. Har inte hunnit plöja igenom Stilguiden ännu men det kommer, jag lovar.
Hade skrivit ett långt inlägg innan idag men eftersom blogg.se då & då kastar ut mig så försvann allt jag skrivit.. Det handlade inte alls om Ebba men det avslutades med en länk som hade med saken att göra & denna kan jag ju åtminstånde publicera. Kolla in
Ebba vs Burman.
*go ebba go ebba*


Sveriges nya Orvar..?

Sett film i helgen så nu tänkte ja leka recensent..=) Mitt första försök sen skoltiden typ(vilket ju var ett tag sen nu..) så klaga inte!! Utlovar bättre recensioner i framtiden.


Dark Water  

En kvinna som nyligen blitt dumpad av sin man för en annan kvinna befinner sig i en hård vårdnadstvist om dottern. Hon tar första bästa jobb hon kan få & första bästa lägenhet vilken visar sig va rätt sunkig. Hon gör sitt bästa för att ta hand om sin dotter men mystiska omständigheter gör det allt svårare. En fuktskada i sovrumstaket blir värre & värre & snart befinner dom sig i mörka vatten....
I rollistan ser vi bland andra: Jennifer Connelly, John C Reilly, Pete Postlethwaite, Dougray Scott & Tim Roth.
En ganska klassisk rysarfilm i stil med The Ring. Stundtals hoppar man till i soffan men på det hela taget en ganska långtråkig film. Får dock extra cred för sitt ovanliga slut. Man tror flera gånger att man ser slutscenen men sen dyker en ny twist upp. Den slutar väl ganska bra men inte fullt så lyckligt som ett klassiskt filmslut. Sådär lagom att man myser över att det inte är totalt förutsägbart men ändå inte så sorgligt att man deppar efter.
Denna film får av Zirqon betyget 2 zirconer av 5 möjliga:
ZirconZircon 


Kiss Kiss Bang Bang   

En halvkriminell typ halkar in i Hollywood av en händelse. Här ska han provspela för en roll i en deckarfilm & får därför hänga med en privatdeckare på uppdrag. Dom råkar dock hamna mitt i en mordhärva & situationen blir till slut riktigt komplicerad.
I rollistan ser vi bland andra: Robert Downey Jr, Val Kilmer, Michelle Monaghan Corbin Bernsen.
En riktigt skruvad film som är snabb i svängarna. Den håller ett konstant högt tempo & det gäller att ha koncentrationen på topp för att hänga med. Ganska klassisk story berättad på ett annorlunda vis med lite 40-talskänsla. Färgglad & har sina små poänger här & var. Anar en språkintresserad manusförfattare då det finns många passningar till grammatik. Smart humor som man som blondin inte alltid förstår.. Minus för Val Kilmer som bög (han är faktiskt trots stigande ålder & växande fettlager fortfarande lite av en hunk) men plus för att en av karaktärerna heter Flicka (småcoolt eller vad?). Sevärd för originalitet men sätter inga djupare spår i cineastens hjärta.
Denna film får av Zirqon betyget 3 zirconer av 5 möjliga:
ZirconZirconZircon

Efterlysning: bortsprunget blogginlägg

Återigen ett hatinlägg mot blogg.se!!
Hade skrivit värsta bästa inlägget, riktigt djupt asså &så bara *poff* borta.
Himla apsida.
Röstar för uppdatering NU!!


Präktnisse

Har en undran över X-Men(efter att nyligen ha sett "The last stand", recension kommer dock senare): Finns de nån som vet hur professor Xavier hamnade i rullstol..? I början av tredje filmen, när han & Magneto besöker Jean & hennes föräldrar så går han ju! Men sen sitter han i rullstol för resten..how come..? Gillar inte honom. Aldrig gjort. Han ska va en sån präktnisse!! Gamla avsnitt av Star Trek har börjat visas på kanal 6 (inte för att de skulle va nån favoriserie tvärtom men har råkat se nåt avsnitt i brist på annat) & där är ju samma skådespelare, Patrick Stewart, med & han har en liknande roll. Som nåt slags perfekt överhuvud som alltid gör de visaste valen & leder sin besättning/sina elever fulländat. Dom lyder honom blint & är villiga att gå i döden för honom. Fjanterier enligt mig. Som om han va nån slags Messias eller nåt. På tal om Messias, har ni hört va Angelina Jolie & Brad Pitt gett sin nyfödda dotter för namn? Shiloh Nouvel vilket tydligen är en kombination av hebreiska & franska & som betyder Nya Messias..hallåå?? Vaddå storhetsdille. Vem tror dom att dom är eller..?

Xavier

Sopor

Bara ett litetlitet tips:
Det kan verka väldigt lockande att när man ska byta soppåse ställa ut den gamla utanför dörren för att slippa dålig lukt, fläckar mm för att sen ta med den & slänga nästa gång man går ut. Detta är dock inget bra förslag. Har två(!!) gånger råkat ut för att när man sen kliver utanför dörren så är varenda liten pryl som soppåsen innehöll utspridda över hela balkongen. J***a fåglar!! Fast ena gången var det faktiskt en katt tror jag, inte för att det gjorde saken bättre..
Men nu har jag (förhoppningsvis) lärt mig av mina misstag. Inte ställa ut soppåsen utanför dörren. Ens 5 minuter. Dom små rackarna är snabba!! Sen sitter dom där & sneglar argt på en för att man kom & störde dom i festmiddan *krakraa*. Ligister.