Traditionens åverkan på vardagen

Jag har en teori. Jag tror att någon räknat fel. Troligtvis är jag inte ensam om att ha noterat att vädret är förskjutet. Årstiderna liksom. Allting kommer senare numer, liksom framskjutet några veckor. & det blir bara mer & mer så. Årstiderna kommer senare & senare hela tiden. Vad beror då detta på?
Man kan ju anta att en stor bidragande orsak är allt bus vi människor hittar på, miljöförstöring, växthuseffekten, skövling av regnskogarna med mer med mer. Det stämmer säkert &så. Men jag har en annan teori. Jag tror inte kalendern stämmer. En gång i tiden var det någon som messed up bigtime. Sekunder minuter timmar & dygn är förmodligen helt korrekt, dagarna funkar ju som dom ska, det är mörkt på natten & ljust på dagen & så vidare. Veckor känns &så reasonable. Men när vi sen kommer till månader & år tror jag det blivit fel nånstans. Det där med en 365 dagar per år & en skottdag vart fjärde år....känns misstänksamt. Det kan helt enkelt inte stämma. Det är nog inte fullt så enkelt. Jag menar, allting i universum är ju så otroligt exakt skapat. Uträknat av den bäste matematiker som någonsin existerat & kommer att existera. Allting är ju så synkroniserat. Hur kan man då få det till att det är 12 månader på ett år men dom olika månaderna har olika antal dagar? Det är ju inte logiskt. Allt måste ju gå ihop jämnt. & att behöva lägga till en extra dag in imellan för att få det att gå ihop? Nej, det känns krystat.
Se bara på vädret. Det är nu följderna börjar visa sig. Om mina inte så grundliga efterforskningar stämmer så var det tydligen år 1752 man började använda sig av detta kalendersystem. Nu kommer verkningarna. Läste ett litet utdrag nånstans ifrån om tideräkning & det verkar som om man under historiens gång varit oeniga om hur man ska räkna! Hallå säger inte det allt? Hur vet man att den räkning vi använder oss av är rätt? Den kvarstår säkerligen i sin ohotade ställning endast på grund av tradition.
Det finns ju så otroligt många forskare av alla de slag som forskar om allt möjligt onödigt, varför har ingen klurat ut hur kalendern fungerar?? Allvarligt, det måste ju finnas en bättre lösning! Ponera att jag har fel, att årstidernas förskjutning inte beror på en felaktig tideräkning, men den gregorianska kalendern som den tydligen heter är ju ändå inte perfekt. Med den räkningen är varje år 26 sekunder för långt, vilket ger en förskjutning av ett dygn på 3000 år. Låter lite men det är dock en förskjutning. Det går inte ihop sig till 100%.
Det finns ju en perfekt lösning på dygn? Varför kan man då inte hitta lösningen på år? Jag är övertygad om att det finns en. Ingenting i hela universum, inte den minstaste minsta detalj är en slump. Därför måste det finnas ett korrekt år &så.
Over and out för Zirqons små grå för idag. Med en suck ansöker jag om semester i augusti & håller tummarna för sol.
*enorm ilska bubblar*

Just nu H A T A R jag blogg.se!! *fruktansvärt arg*
Skrev ett aplångt inlägg men under den tid det tog mig att skriva inlägget vilket man ju tror man har god tid på sig att göra så blev jag u t l o g g a d så när jag sen skulle posta inlägget FÖRSVANN ALLT!!!!!! A L L T!!!!!!!!!!!!
& det var inget litet inlägg. Ett mycket intressant inlägg direkt ur hjärtat så de ju inte det att man kan skriva om det bara såddär heller.
Får väl se om jag orkar komponera ihop nåt liknande nån dag.
*vansinnigt förbannad*

dagen efter

                

*huvudvärk* Man ska inte supa..får ju bara baksmälla..skit. En legal orsak till att äta pizza & dricka cola iaf..alltid nåt. (nyligen upptäckt att man kan lägga in bilder i bloggen..kanske missbrukas lite lätt..)

                         Pepsi

Crime Investigation Scene..?

Kan nån förklara för mig vad det är för skillnad på CSI & CIS..? Alltså originalet CSI heter ju CSI & dom andra me typ Miami & NY & allt vad det nu finns. Men sen finns det ju Navy CIS &så..? Det heter annorlunda & går ju faktiskt &så på en annan kanal, dom andra går på femman denna på trean. Men den handlar ju om typ samma saker? Asså, de går ju ut på samma sak typ.. Explanation pleeazze..?

                        ?            

    

Vi hade iallafall tur med vädret

Ser ut att bli sol idag! Än så länge molnfri himmel iaf, ser riktigt lovande ut. Härligt. Det kommer alltid en vecka värmebölja i april eller maj. Värsta e bara att man då får en chock för man inte är beredd, man går där med sin vinterjacka, stövlar & ullhalsduk sen helt plötsligt ett par dagar(utan att överdriva!) senare är det så varmt att man kan ge sig ut på stan i linne & minikjol..skumt. Så går veckan & lagom till man hunnit anpassa sig & plockat fram sommargarderoben så blir de kallt igen. Välkommen till Sverige. Skitland. Inget riktigt väder. Bara halvdant. Riktig vår & höst är det väl cirkus ett par veckor, max nån månad, sen blir det så där pissigt nollgradigt rusk respektive 15 gradig blåst. Riktig vinter med minusgrader massa snö & sol har man tur om de e ens några dagar hela vintern. Riktig sommar med mer än 20 grader & badväder är det väl ett par veckor. Om de e ett bra år.
En blogginlägg om väder. =) Härligt! Vädret e en sån där uttjatad sak som man småpratar om när man verkligen inte har nåt vettigare att säga. Artighetssnack liksom. Jag älskar att prata om vädret. Jag pratar alltid om vädret. Med alla. Från folk jag träffar på gatan till närmaste vänskapskretsen. Finns alltid nåt att säga om det. ALLTID. Kanske för att vi bor i ett sånt skitland vad gäller det(med mycket annat &så iofs men de inte de vi dischuterar nu). Vädret är aldrig bra, det är aldrig som vi vill. & är det det så är det sån sensation så vi måste prata om det bara för den skull.
Vädret påverkar humör hälsa välmående sömn & mycket mer. För mig iaf. Kanske därför det är så omedvetet intressant.
Mm, det ser sannerligen lovande ut idag.

I've got the power

Makt. Ett laddat ord. Kan betyda mycket. Ett ord jag själv inte ger mycket för. Fnyser åt. Har aldrig förstått alla människors begär & jakt efter makt. Filmfreak som man är ser man ju en hel del rollfigurer som har som högsta önskan att ta över världen eller landet eller företaget eller vad det nu gäller. (Poolarens "ultimata dröm är en fast anställning" enligt en intervju i tidningen..här snackar vi höga ambitioner. Nu är det knappast så det ligger till men det var en underhållande formulering av journalisten, taskig men rolig..). Vad ska man liksom göra sen..? När man har all makt, then what? Luta sig tillbaka & bli matad m vindruvor..?
(Strömmar en riktigt go låt ur webbradion just nu Everytime we touch - Cascada. Kan inte låta bli att digga, nåt jag förmodligen har gemensamt med Pojkvännen, har jag fel..?)
Men. Det finns många olika typer av makt. Insåg att jag är i en maktposition på sätt & vis. Jag bestämmer vem som får bo på hotellet, vilket rum dom ska få & hur mycket dom behöver betala. Jag avgör vilken service varje gäst ska få & vilket bemötande. Vilket man kanske ibland råkar så smått utnyttja..missbruka..? Nej, men..hantera på det vis som passar mig.
Äsch, bara mitt vanliga nattsuddande, ta de inte så allvarligt. Man blir lite lätt osammanhängande filosofisk såhär framåt 4 på natten..skulle kolla på Beverly Hills för att fördriva tid utan att somna men insåg att de e samma avsnitt ja kollade på när ja åt frukost innan idag..typiskt.
Blir väl de vanliga - spela Bitch eller Jeopardy på blip.se..
Gonatt..


Diamonds are forever

2005 & 2006. Weirda år. Hänt riktigt mycket utöver det vanliga. Konstigt. Mitt liv har förändrats så mycket & jag har gjort saker & det har hänt mig saker ja aldrig trott. & ändå känns jag som gamla vanliga jag. Har jag äntligen funnit min plats i livet? Min plats i pusslet. Har iaf hittat en pusselbit att sitta ihop med. Vilket nu är bekräftat med hjälp av en ring i vitguld med en fet(med mina mått mätt) diamant som sitter på vänstra ringfingret. En sån ring hade aldrig trott skulle finnas i min ägo. Åtminstonde inte innan jag fyllde 40 typ. Men så är det. & den ska sitta där ett tag. Är typ jätteorolig för att diamanten ska lossna eller att ja ska tappa ringen eller att den ska bli repig eller nåt. Jag med min abnorma klantighet & dessutom rätt feta dos otur för att inte tala om tanklöshet. Tycker redan den börjar bli sliten & smutsig..efter 5 dar.. Men va sjutton, den är ju gjord för att bäras varje dag i många många år. Antar jag, för det är ju trots allt en förlovningsring. Men som jag alltid säger, det va bättre förr, saker gjordes bättre då, förr i tiden va de kvalité(kvalitet..? va e skillnaden..) på prylarna, numer är det bara skit, bara för dom ska punga ut en på massa pengar sen ska man köpa nytt när de pajar. Ta tex hushållsprylar, herregud, jag använder fortfarande en del saker som mina föräldrar fick i bröllopspresent för 40 år sen! Men skulle man köpa en sån grej nu skulle den hålla typ ett halvår. Associationer..de e bara ja som kan föra en tankegång från förlovningsringar till ugnsformar..ja e skadad.
Ja, så ligger de till iallafall, ja & pojkvännen har slått slag i saken elle va man nu brukar säga. Numer e han min fästman. Men de ett så fult ord så de tänker ja inte använda. Han e fortfarande pojkvännen. Kanske kan få bli Pojkvännen. Återstår att se.
Lite trist på sätt & vis att vi lite dratt på de så & folk typ redan fattat att de e i görningen, för de typ ingen som blev förvånad, alla bara "jaha ja nu va de dags ja, gratulerar då". Inga chockade miner här inte. Vi som gillar att provocera. Aja. Fick till & me en blomma från jobbet, tyckte ja va gulligt. En jättefin orkidé med massa stora blommor & knoppar. Vänligt.


Badbalja

Jaha då ska man bada i balja ikväll då påstår dom..hmm..skeptisk. Menmen alla tjatar ju alltid om att man ska testa allt en gång åtminstånde, så.
Känns ju inte jättekul att hoppa i bikini nu i början av maj när man är vitare än vitast..benen fick se ljuset för första gången denna säsongen igår iaf, den 4 maj de inte dåligt!
So..wish me luck..I'll need it....