Accessoar: Baby

Det är modernt att vara gravid.
Det är inne att trippa runt på stan med en kula på magen eller gunga en barnvagn medan man tar en latte med vänninorna. Det finns både magasin man läser & magasin på TV som behandlar graviditeten, förlossningen, tiden efter nedkomsten, tips & råd om uppfostran, nanny-frågespalter & nanny-program(vilka för övrigt är kassa förutom Supernanny med underbara Jo & alla små monster till barn), med mera med mera....
Smart move måste jag säga, utan att alltför ingående ge mig in på frågan om vem som egentligen skapar alla olika slag av trender i denna värld. Om jag inte minns alldeles fel så var det för några år sen brist på nyfödda i Sverige. Mindre & mindre folk skaffade barn & beräkningar gjordes om att Sverige är ett utdöende land & det ena med det andra. På något vis lyckades Trendskaparna vända detta & *boom* så ska alla skaffa barn. Dock har nog medelåldern för barnproducerande ökat radikalt vilket är oroväckande men det är en annan fråga som jag inte tänkt dryfta idag.
Till stort förtret & gruvlig besvikelse från vissa små
släktingar kommer jag inte välja att följa denna trend. Visst blir man smittad, annat kan jag inte påstå. Alla man ser på film som ser så lyckliga ut när de får veta, när dom nervöst går på första läkarbesöket med ultraljud & allt vad det heter, berättar den glada nyheten för släkt & vänner, visar bilder "se, där är en fot", & så vidare, till & med morningsickness kan verka lockande. Men sen då? Inte nog med att kroppen blir förstörd & det förmodligen gör fasansfullt ont att klämma ut den, utan sen måste man ta sitt ansvar &så. Nu är det till&med vetenskapligt bevisat att barn är ett 20-årsprojekt. Det är inte bara som ett husdjur man kan lämna bort till grannarna om man reser bort & göra sig av med om man tröttnar. & ansvaret man har att forma denna lilla krabat till en bra människa(& jag menar nu absolut inte att fördöma, personlighet är medfött & vissa blir som dom blir hur mycket deras föräldrar än kämpar & gör allt på rätt sätt)!
På något vis lyckades jag vinkla detta till någon slags moralpredikan..det var inte alls meningen, så kära läsare vem du än är, ta det inte så. Har ju redan tidigare sagt att man inte ska ta särskilt allvarligt på mitt klockan-3-på-natten-dravel.
Ville endast ha fram att en av it-accessoarerna just nu är en baby, att jag hoppas de som hänger på trenden vet vad dom ger sig in på, & att Trendskaparna, whoever they are, förtjänar en eloge. Jag tycker åtminstone dom lyckats hyfsat bra.

Kommentarer
Postat av: mel

Byt kanal!

Postat av: Julia

Giiivetviiis måste jag kommentera detta inlägg, det handlar ju trots allt om BEBISAR!!! Man KAN faktiskt lämna bort dem till grannen (eller i ert fall, systerdottern) när man känner att man behöver lite semester. Thilde, du är bara 23 år, du behöver inte ha så brottom här i livet. Det är OK att du väntar några år (tills du känner dig mogen) och då skaffar dig en liten bebis. Det är lugnt alltså. Meningen var ju att ni skulle flytta till Skåne och Mimi&Matte skaffade sig en unge men så pratade jag med mormor och fick reda på varför Mimi inte har några barn. Jo, för att hon är för feg. Hon vågar inte känna smärta sa mormor. Förbaskat synd det där. Dock har jag hittat ett nytt par jag kan tjata på. De bor ihop, de funderar t.o.m. på att bygga hus, de har köpt en Volvo V70 och de ska skaffa hund. De får bli mitt nya projekt. Hoppsan, nu har jag skrivit en hel biografi. Nu ska jag äta frukost.

2006-09-08 @ 09:07:09
URL: http://missharn.blogs.se
Postat av: Mimi

Var i all världen har mormor fått det ifrån. Hon vet ju inte ett skit!!! Nu blir jag upprörd!!!

2006-09-08 @ 17:57:20
URL: http://damenisvart.blogs.se
Postat av: Zirqon

Vaddå byt kanal..?
& jag undrar &så var mormor fått de ifrån..? Trodde de va för att Mattias inte tycker om barn..

2006-09-09 @ 14:17:29
URL: http://zirqon.blogg.se
Postat av: mel

Lösa skott gäller... löösa skott.. ämnet ba finns ju inte.. skriv hellre om skor! ..eller t.o.m. om katter..

2006-09-10 @ 18:25:29
URL: http://mel.blogg.se
Postat av: Zirqon

Ännu en kommentar jag inte förstår..du måste förklara dig mer darling!
Skulle bara få fram att de modernt att va gravid men de blev visst ett himlans liv....

2006-09-10 @ 19:24:46
URL: http://zirqon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback