Hägring eller synvilla..?

Stod i köket & lagade mat ikväll & såg en bil som stannat utanför fönstret. Kikade ut lite nyfiken & där sitter en kvinna & vinkar febrilt. Till mig? Nää..eller..? Efter en stunds vinkande & viftande börjar jag allvarligt undra om det verkligen inte är till mig iaf..? Kommer fram till att de enda personerna det skulle kunna vara som jag känner är min äldsta storasyster & hennes man. Men jag visste inte att dom hade en champagne-färgad ny Volvo..? Hmm.. Dom viftade en stund till sen åkte dom. Ringde hennes mobbe men fick inget svar...
Mysteriet kvarstår: har min syster varit i Växjö idag eller inte..?

Pumor till en puma

Shopping-dag idag!! Numer har man ju ett sjutillfyrajobb så då är man ju så illa tvungen att gå på stan på eftermiddagar, lördagar eller klämdagar, dvs när alla andra &så är där & trängs!! Asjobbigt.
Iaf, provade en hel del & tog med mig några funderare hem men köpte inte så särskilt mycket, men ett par skor blev det iaf. Har spanat in dom ett tag & nu var då på rea så vad göra liksom? Det är den modell som visas på bilden fast mina är svarta där det är rosa på bilden & illgula där det är grönt (gick inte hitta bild på just den färgkombon).


Lika som bär II

image75   image76

dagens fel

nya frågesportsprogrammet Sveriges smartaste barn. kan det bli mer politiskt inkorrekt..? blir arg varenda gång jag ser trailern. & sponsorn Liseberg borde skämmas. om det är starka nerver i pressade situationer & allmänbildning som avgör hur smart man är så är det något som nånstans gått galet.
(dessutom vet alla som sett filmen Magnolia hur fel det kan bli....)

image74

Bort med sport

Hade radion på i bilen på väg hem & fick då höra att man i Danmark "beslutat att sluta sända stora sportevenemang och bara bevaka sport genom nyhetsinslag". & att därmed "danska tittare kommer gå miste om ... OS 2008 och 2012, och kommande två fotbolls-VM". UNDERBART!!
Tänk att slippa alla dessa jäkla sportfånerier som knuffar undan favoritserierna på bästa sändningstid!! & OS är ju mardrömmen för alla oss dramaserie-addicts. (& jag vet att jag inte jublar ensam, en medsyster är
the house mouse, se bla inlägget Sport sport sport eller Detta förbannade hockeyhelvete!.)
Bra gjort Danmarks Radio, & till alla andra: följ deras fina exempel!

(Artikeln finns att läsa på http://www.sr.se/radiosporten/nyheter/artikel.asp?artikel=1330129.)


så de e...

Har noterat en språktrend (vilket igentligen är Mellows område) på jobbet senaste tiden, som stör mig fruktansvärt! Någon började sen spred det sig till fler & fler & nu går alla omkring & säger så hela tiden!! Det är lite svårt att förklara men de lägger till en liten betoning, eller vad man ska kalla det, efter varje mening, oftast efter påståenden. Om de tex säger "det är ganska lungt idag" så lägger de till några ord efter för att liksom ge eftertryck eller fylla ut eller vadvetjag, så de säger istället "det är ganska lungt idag, så det är". & detta flikar de in både här & var, tex "jag ska gå hem tidigt idag, så jag ska", "det går lätt att ändra på, så det gör" osv. Fast med en liten paus imellan så det blir som två meningar.
Kanske det är dialektalt jag vet inte... För häromdan slog det mig faktiskt att man säger något liknande uppåt mina hemtrakter (Skaraborg). Fast med lite annat uttal. Då man här (i Kronoberg) säger "de e blåsigt ute idag, så de e", skulle man däruppe sagt "de e blåsigt ute idag, är de", med tydligt uttalat ä & r (Skaraborgskt tungspets-r) i "är". Lite svårt att förklara men...kan ge ett till exempel. Här säger man "jag e trött nu, så ja e", där säger man "ja e trötter nu, är ja", återigen med tydlig betoning & artikulation på "är".
& förresten det där tillägget "-er" efter trött, det är ytterligare en dialektal grej som man säger i min hemstad Tidaholm. Där lägger man till -er efter många adjektiv - långer, sjuker, unger osv...vi är lite konstiga. Men det är smålänningarna &så, ruskigt konstiga!! Så dom är...


sugar, spice and everything...else

Precis kommit hem från en låång dag på jobbet, 10 timmar fullt ös. Har fått mycket gjort dock & känner mig numer viktig & behövd på företaget. Uppskattad &så för den delen, fast det kanske är för att alla typ är beordrade att vara snälla & överseende nu i början av min nya tjänst...
Lunch med viktiga kunder idag, var lite spännande faktiskt. Har aldrig varit min grej sånt där...tyckte jag uppförde mig hyfsat ändå. Måste dock fortsätta jobba på min närvaro, kommer alltför ofta på migsjälv med att sitta & nicka & se ut som om jag är helt med i samtalet fast jag i själva verket tappade bort mig för längesen, antingen för jag inte hörde allt & inte vill säga va? hela tiden eller för att jag fastnat i nån annan tanke som sedan tagit över mer & mer av mitt medvetande, tills någon ställer en fråga eller söker medhåll eller väntar på reaktion eller mothugg & jag sitter som en frågetecken & undrar vad vi egentligen pratar om...hmm...skärpning!
Nu sitter jag bara här & slösar dötid medan jag väntar på att kycklingdrumsticksen med chiligrillolja steker i ugnen innan det snart är dags att slänga in pommesen & koka ihop en salsa med krossade tomater, spansk peppar, lök, socker & balsamvinäger. Har glömt köpa sallad kom jag på nu...*allt detta är mycket relevant för mina kära läsare....*

Pestopasta

Såg att syrran ska börja skriva om mat i sin blogg, vilket ingav mig ídén att dela med mig av mitt eget hemsnickrade recept på smarrig Pestopasta:
Koka spaghetti (gärna fullkornsspaghetti för en nyttigare variant) enligt anvisningarna på paketet. Stek skivor av någon stark korv, tex chorizo, cabanossy eller liknande, ett par minuter på hög värme (använder du teflonpanna behövs inget fett). Blanda pasta, korv, hackade soltorkade tomater & pesto. Servera med bröd & riven parmesan.
Enkelt, snabbt, gott, billigt & nyttigt!

Obefogade (?) hatkänslor

Ibland (eller ganska ofta) är blogg.se f r u k t a n s v ä r t segt!! Vilket är ootroligt frustrerande!! Har nu kommit på migsjälv med obefogade hatkänslor mot den stackars nunan som visas på inloggningssidan www.blogg.se, eftersom det ofta är där man fastnar en bra stund utan att bli inloggad. Detta har hänt aalldeles för många gånger vilket har lett till att jag nu känner väldiga aggressioner mot denna person, som jag inte ens vet vem det är... (dock är han kusligt lik komikern Johan Glans).


image72   image73
Lika som bär...

dagens låt

Solta O Frango - Bonde Do Role

Bara skön helt enkelt...

Maffialodis

Såg en man på stan idag. Han såg riktigt skum ut. Lång & ranglig med en öppen rock, en riktig sån blottarrock hade han, & under det värsta gangsterbosskostymen. Nivet en sån där med breda axlar som smalnar av nertill. Han såg redigt sliten ut i ansiktet & släpade omkring på en systempåse vilket kändes som om det förklarade en hel del i hans appearance.
Ville väl igentligen inte komma nånvart med det här men....ja. Dagens reflektion liksom. & dagens skummaste kostym.

PS Skällande hunden förde mig vidare in på YouTube för att lyssna på goa låtar där så just nu lyssnar jag på gamla klassikern When The Children Cry - White Lion. Är sjukt svag för rockballader. DS


Hundkräk

Läste precis syrrans blogg om deras, jag citerar, "hundkräk" som tuggat sönder hennes sko & kan bara tala om att vi har minsann ett hundkräk här med. Ett litet skällande kräk till hund i lägenheten under oss & som alltför ofta skäller i timmatals!! Just nu tex. Hatar den lilla golvmoppen!
Satte på webbradio för att överrösta & nu kom Mikas Grace Kelly vilket muntrade upp mig något. Sjöng med för full hals &så, hoppas dom hörde mitt hesa kraxande (har varit rejält förkyld några dar så stämbanden är inte i bästa kondition) därnere *hämnden är ljuv*.

Påskägg

image71According to "same procedure as every year (James)" fick man återigen ett alltid lika uppskattat påskägg fyllt med godis från arbetsgivaren. Men alltså, påskgodis är verkligen inte gott! Jag är ett riktigt godismonster, eller "snaskebasse" för att citera Tobbson, men just påskgodis är ett konstigt fenomen... Färgade ägg som bara smakar socker, skumharar & choklad, choklad & åter choklad i kycklingprydd folie...why? frågar jag mig bara. När det finns så mycket gott godis. Dessutom ska det alltid ligga nertryckt för mycket godis i ett för litet ägg så allt bara ramlar ur när man öppnar...hrmpff.
Tacka vet jag påskmust & den för mig nyligen upptäckta påskvörten (pepparkaksbröd för att citera minsta släktingen), yummy! säger jag bara!!dagens filmtips

Var & rotade i gamla-filmer-samlingen häromkvällen & hittade ett litet guldkorn, Den Osynlige. En av de få svenska filmer jag tycker är bra, om man bara kan bortse från att vissa av skådespelarna uttalar allt lika övertydligt som i gamla svartvita filmer... En thriller som rekommenderas!


Hovshaga Vårdcentral

Ett tag bodde jag i stadsdelen Hovshaga i Växjö & just under den tiden råkade det bli så att jag vid flera tillfällen behövde uppsöka vårdcentralen där. Vilken är under all kritik. Inte för att jag i mitt liv uppsökt särskilt många vårdcentraler (hör inte till den skara som går till doktorn så fort dom blir lite snuviga, snarare tvärtom, går motvilligt dit om jag absolut måste) men denna är fruktansvärt dåligt skött.
Mitt första besök där gick bra men vid mitt andra besök då jag skulle få den första av tre vaccinationssprutor så hade doktorn inte ordinerat rätt, & utan en ordination från doktorn kunde de inte ge mig någon spruta. Eftersom doktorn i fråga inte var där den dagen skickade de hem mig & jag var tvungen att komma tillbaka en annan dag. Sjabbel på hög nivå kallar man sånt. image69
Andra gången det var dags för vaccinering satt jag i väntrummet i god tid & väntade. & väntade. & väntade. Skulle iväg till jobbet direkt efter & började bli lite småstressad så efter att jag sagt till typ tre gånger & några yra sköterskor sprungit runt & velat lite kom man fram till att den sköterska som skulle ta emot mig inte visste om det utan var upptagen med annat! När jag skutligen fick komma in, avsevärt försenad till jobbet, säger hon att man inte bör göra något efter en vaccination utan bara bör vila & vara still resten av dagen. Tack för att ni upplyser om detta i förväg! Detta resulterade i att jag efter en mycket stressig dag på jobbet fick så ont i armen så jag kunde inte ens klä av & på migsjälv på flera dagar.
Dessutom har det nästan varje gång jag ringt dit varit strul med min journal, de förstår inte vad som menas med det som står, de vet inte vad för vaccination jag skulle få/vad för prov jag skulle ta, de har sagt en sak till mig men skrivit en annan i journalen osv osv.... Kort sagt:
Hovshaga Vårdcentral är enligt mina erfarenheter dåligt skött med inkompetent personal!

dagens låt

Give It To Me - Timbaland feat. Nelly Furtado & Justin Timberlake