Hannibal Rising

I sommar kan man hyra 4 filmer i en vecka (inte för att det tar oss en vecka att kolla igenom 4 filmer men..snarare ett par dar..) vilket vi gjorde igår så det kommer nog komma några recensioner här framöver..ligger ju lite efter med massa andra filmer &så så nu regnar det in recensioner här. Först ut är:
 
Hannibal Rising: Ondskan Vaknar

Filmens handling:
Hannibal Rising: Ondskan Vaknar är den spännande, skrämmande och fascinerande berättelsen om den människoätande seriemördaren Hannibal Lecters barndom.

Vi får se hur han blev en av sin generations intellektuella giganter och den i särklass mest beryktade mördaren. Hannibal förlorar sina föräldrar vid ett flyganfall under andra världskriget och han blir ensam kvar med sin syster Mischa.

En grupp brutala legosoldater hittar dem, men Hannibal klarar sig mirakulöst nog undan. Efter flera år på barnhem rymmer han och söker upp sin döde morbrors änka, Lady Murasaki. Hon tar hand om honom och lär honom att föra sig i finare kretsar. Hannibal utvecklar snabbt ett intresse för vapen, medicin och matlagning ... och en smak för människokött.

Se hur Hannibal fick öknamnet ?The Cannibal? i denna fasansfulla thriller om en av de mest ökända och fruktade seriemördarna någonsin.

Zirqons recension:
För det första vill jag betona att detta inte var mitt filmval, Mannen älskar När lammen tystnar  & dom andra filmerna om Hannibal Lector men jag ser inte alls storheten med dem. Inte heller denna film fick mig att ändra åsikt. Den är mest bara osmaklig & känns ungefär som om Beatrix Kiddo i Kill Bill skulle ge sig ut på sin hämndturné med Saw-metoder.
Inte fullt så trist som jag väntat mig, den var faktiskt väldigt välgjord måste jag erkänna. Trots att det är en tredje uppföljare med närapå okända skådisar håller den förvånansvärt hög kvalitet.

Denna film får av Zirqon betyget 3 zirconer av 5 möjliga:
zircon zircon zircon


Kommentarer
Postat av: mel

böckerna z, böckerna! även om jag tycker filmatiseringarna rockar så var det i böckerna jag lärde känna hannibal, crawford, graham, clarice och de andra... gillar den onda twisten - läsaren blir seriemördare eller i varje fall sympatisör och besökare i hjärnan på en... det faschinerar mig.

2007-07-08 @ 18:01:43
Postat av: Julia

Hm, jag har inte sett någon av de filmerna, lockar inte så mycket.

2007-07-09 @ 13:04:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback