The Prestige

Filmens handling:
"Från regissören av Batman Begins. En vänskap som utvecklas till rivalitet. En rivalitet som blir till en lek med döden. Finns det hemligheter som är värda att gå över lik för att avslöja?

I den här laddade thrillern, regisserad av Christopher Nolan (Batman Begins, Memento), spelar Hugh Jackman och Christian Bale två magiker som försöker överträffa varandra med häpnadsväckande illusioner, en kamp som får ödesdigra följder.

I rollen som magiassistent ser vi Scarlett Johansson som inte kan undgå att dras in det dödliga spelet. I den imponerande rollistan ser vi även Michael Caine och David Bowie. Prestige är en sinnrik och oförutsägbar historia ? så håll ögonen öppna!"

Zirqons recension:
Det här är en film i lugnt tempo, stundtals långtråkig, men den aktiverar de små grå. Många vändningar & tidshopp där det gäller att hänga med i svängarna. Filmen känns till viss del som en hyllning till magikeryrket men fokus ligger på katt- & råttaleken mellan Bale & Jackman. Man dras med i intrigerna & finner sig ena stunden hålla på den ene men i nästa stund sympatisera med den andre. Inte alltför uppenbar upplösning utan man börjar lista sig till den så smått fram mot slutet först. Kräsen som jag är var detta ingen film som imponerade men jag anser ändå att den har ett visst underhållningsvärde.


Denna film får av Zirqon 3 zirconer av 5 möjliga:
zircon zircon zircon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback