Take Your Spouse To Work Day

Idag är jag praoelev. Kan man säga. Är med Mannen på hans jobb. Han är lärare så han är ju egentligen ledig idag & igår men hade en del jobb att göra så han sitter nere på sitt kontor & pysslar & har med mig som sällskap & moraliskt stöd. Igår hade jag med mig Keldas Mild Tomatsoppa, färsk tortellini & vitlöksbröd, så åt vi lunch här & sen hjälpte jag honom med lite småpyssel & satt & surfade & lite sånt. Idag hade jag med mig baguetter från Hennings (ingen höjdare faktiskt, har ätit godare baguetter till bättre pris) & sen ska vi ha fikarast i em.
Så nu är jag här & får se var han jobbar, hur han jobbar, var han spenderar sina dagar, var han äter sin lunch & har sina fikaraster osv. Lite som Take-your-child-to-work-day fast det blir Take-your-spouse-to-work-day..=)

Öken

Nåja jag vet att det varit lite öken på bloggfronten från Zirqons sida ett tag nu...har varit så upptagen med jobbet hinner aldrig blogga nuförtiden. Imellanåt kommer jag på nåt bra att skriva om men sen glömmer jag bort det innan jag hinner skriva om det...
Ska försöka förbättra mig, lovar!

image80

dagens låt

Vem har väl kunnat undgå Oh Laura's underbara Release Me...


Marie Antoinette

Så igår så såg vi då nästa film i hyrtrilogin - Sofia Coppolas Marie Antoinette. Mannen tyckte den var fruktansvärt tråkig, stod ut länge men fick nog & gick efter ca 90 minuter. Själv var jag fascinerad.
Filmen hade ett ganska lågt tempo & det kändes aldrig som det var någon riktig handling, snarare en skildring av en tidsepok. Men det var riktigt intressant att se hur det gick till i hovet på den tiden (hur mycket av det som är historiskt korrekt & hur mycket som är påhittat vet jag inte men antar att det finns nåt korn av sanningsgrund i det mesta iaf). Hur storslaget & överdådigt det verkligen var, hur otroligt många människor som måste gått åt till att sköta allt ifrån dryckesservering för varje klunk till att hålla varenda liten buske perfekt klippt, endast för att några få på toppen skulle kunna bara glida igenom dagarna utan att lyfta ett finger i onödan. Påklädningsproceduren var en av mina personliga favoriter, där alla kvinnor som betydde något närapå slogs om att få klä på kronprinsessan, varje morgon. Ofattbart.
Trots att filmen stundtals är lite långtråkig & har en torftig story är den sevärd för alla otroliga klädeskreationer & miljöer. Oavsett hur mycket av det som egentligen är sant så känns det som man får en inblick i livet i Versailles med alla dess intriger.
Denna film får av Zirqon tre zirconer av fem möjliga:
zircon zircon zircon

image79

Repriser

Varför är det alltid så att när man råkar se ett avsnitt av en serie man vanligtvis inte brukar kolla på, så är det alltid ett avsnitt man redan sett?? Det kanske finns hundratals avsnitt & man har sett ett par stycken, men nog är det dom avsnitten man lyckas pricka in varje gång! Man kan till&med se en snutt av nån serie eller film ibland & nog är det samma snutt man sett, de enda 2 minutrarna liksom.. Kass timing eller vad..?


I saw Saw III

Nu har man då sett den infamous Saw III. Hmm..inte så särskilt impad måste jag påstå. Visst, den e riktigtriktigt gross!! men inte särskilt creepy ändå. Särskilt den första Saw var ju ruskigt läskig, men denna var mest bara äcklig & inte så spännande. Njae..lite besviken är man allt, trots hyfsat låga förväntningar.
Denna film får av Zircon 2 zirconer av 5 möjliga:
zircon zircon

Resten av helgen blir det kostymfilmen Marie Antoinette & Luc Bessons Angel-A. Återkommer kanske med recensioner.

Kollektivtrafik - lite för kollektivt ibland...

När jag åker buss eller tåg börjar jag alltid filosofera. Över alla andra resenärer, vem dom är, var dom jobbar, vart dom är på väg osv. För på bussar & tåg finns verkligen alla slags människor. Unga, gamla, fattiga, rika..ok kanske inte rika men.., normala, konstiga...& just det där med konstiga är ju lite jobbigt. Nästan varje gång man åker buss så är det nåt himla miffo som åker med. Nåt fyllo eller nåt pervo eller nån gamling som fastnar i dörren eller nån uteliggare som stinker pest osv osv I can go on forever. & på bussen är det ju oftast ganska trångt, ibland är det ju så fullt så man måste stå helt tryckt mot någon & det är litet & instängt & usch va hemskt när man tänker efter! Man vet aldrig vem som suttit på sätet man sitter, vem som tagit i handtagen man håller i, vem som tryckt på stoppknappen man trycker på....huuh!
Det finns fördelar med kollektivtrafik men det borde finnas regler för vilka som får åka med. Eller särskilda bussar för ohygieniska människor & mentalt labila.