"Jag vill ha kaka...." -Hammy

Nu var det längesen jag skrev här jag vet men nu har tråkiga trista grå vardagen kommit igång igen så nu finns det ingen skrivlusta....
Kan iaf rapportera lite grann för att underhålla mina få trogna (?) läsare.
Har en ny hobby! Jag är inte den som har hobbyer direkt, utöver film förstås, men får ibland för mig saker jag ska testa som jag då går in för till 400% ett litet tag sen lägger jag ner...senast var det pärlplattor som gällde & innan det muffinsbak. Nu har jag gått över till kakbak!
Såg på nåt program på TV om ett flashigt café i New York som serverar "Pret-a-portea" med kakor dekorerade som skor, väskor, klänningar mm som synts på catwalken. Vilket ju naturligtvis väckte en liten estettomte i mig, särskilt som det i skåpet därhemma finns typ 15 olika strössel & dylik bakdekor samt kristyrtuber i ett par olika färger. Karamellfärg har jag naturligtvis både röd, grön & blå med.
Så för nån vecka sen satte jag min plan i verket. Det var ett tappert förstaförsök som inte resulterade i något jättevackert kan jag inte påstå men man lär av sina misstag, så nästa gång ska det bli bättre, då kanske jag lägger ut en bild med om jag blir nöjd.
Annars inget nytt...ska till Stora Staden Sthlm om en dryg vecka, ska flyga upp med min höggravida kollega & gå på konferenskonferens (det är en konferens om min hotellkedjas konferenskoncept) & sen stå på mässa lite. Alltid kul med lite utflykt.

Inte glass men pannkakor

Detta började som en kommentar till mega-julles inlägg om Phish Food men blev så långt så det fick ett eget inlägg....
Precis som hon hade det hade jag det häromdan!
Jag hade verkligen planerat för att äta pannkakor en dag för det var aslänge sen jag åt det & hade köpt hem ägg & rödmjölk & allt, & sen när jag ska börja med smeten så finns det typ en slurk kvar av min mjölk, fastän Mannen inte ens dricker rödmjölk egentligen utan alltid vill ha minimjölk, vilket jag &så köpt hem så det låg en helt ny precis bredvid!
"Men det är så svårt att hålla reda på färgerna numer...."
Jäkla Skånemejerier som har annorlunda färger än Arla!!
Sötnosen gick iaf till Netto sen & köpte en ny mjölk åt mig så jag fick mina pannkakor! =)


Ja, jag är en matnörd

Jag vet, jag är en sån himla matnörd. Men jag har alltid älskat mat ok!
Några nära bekanta till vår familj har ett minne från när jag var typ 3 eller nåt, jag kunde knappt prata, men när de dukat bordet en gång gick jag & satte mig, tog besticken i händerna & började slå med dem i bordet & säga "mat, mat, mat". Ehe....
Jag satt &så alltid & bläddrade i receptböcker innan jag kunde läsa, jag tittade på bilderna & sa "mmm" typ....

Vad jag vill komma till är att jag precis kom hem från en tur till ICA Kvantum Norremark. Eftersom jag var så sent ute med att handla (dels pga att jag som vanligt när jag börjat jobba tidigt somnade i soffan framför Vänner) var jag tvungen att åka till Norremark för de är de enda som har öppet till 22, annars brukar jag inte åka dit för det ligger lite off & de är lite dyra.
Men nu har de byggt om upptäckte jag till min förvåning när ingången var åt andra hållet....hmm....fasen tänkte jag, nu kommer jag ju inte hitta nåt.
Men hmm, kommer in till en jättefin frukt- & grönsaksavdelning, upplagd precis i min smak. OK, flashigt, går där & plockar lite. Vänder mig om....där finns en precis lika stor del till med frukt- & grönsaker!! Wow!!
Hylla efter hylla genom butiken, som nu tydligen gått in järnet för att ha sjukt massa roliga & häftiga delikatesser & varor jag aldrig sett förut, blir jag mer & mer imponerad & går snart omkring i ett lyckorus.

Jag vet, jag är störd, men jag älskar mataffärer redan innan liksom (har jag efter min far) & en som har lite annorlunda grejer ser man ju inte varje dag.
Dessutom hade de överallt i butiken byggt upp små öar med plastbehållare med kranar på som man kunde köpa grejer i lösvikt i, allt du kan tänka dig i form av gryn, ris, müsli, nötter & naturgodis!! Ascoolt!!
Ja, jag erkänner, jag ställde mig i ett hörn & tog en mobbebild på det....
Nu ska jag äta mina macadamianötter & plantainchips (varken eller var särskilt goda) & mysa tills bästa serien just nu Dexter börjar 22.30 på TV6....mmmm....