Vilken klass ska du börja i?

Det är en long story varför men just nu sitter jag på jobbet & genomlider en låång natt.... Var helt knäckt för en stund sen när jag höll på att somna & insåg att klockan bara var 3 & att jag därmed bara avklarat hälften, dvs 4 timmar kvar av nada happenings!


Film blev jag för trött av så loggade in på gymnasie-datasal-nostalgiska Skissa & Gissa på Passagen. 2 spelare satt där förutom mig i kassa kategorin Film där det bara var massa konstiga filmtitlar man aldrig hört talas om. Anyway, så småningom skulle jag rita Waterworld vilket inte gick vidare bra så jag skrev Kevin Costner som ledtråd. Ingen av killarna(datanördar i 14-årsåldern fick jag senare reda på) jag spelade med hade hört talas om honom!! Ok, han är inte jättestor längre men han är ju ändå en sån man bara vet! *suck* Börjar jag bli gammal eller är jag bara en filmnörd..?

Hittade till&med en bild där han nästan är snygg. Men bara nästan.

På tal om ålder, vi var på Ölands Djurpark för ett tag sen (det var väl såddär tyckte jag, vi hade
kul men jag kommer nog inte åka tillbaka) & då satt jag på trappan till poolerna där man landar efter vattenrutschbanorna (som jag för övrigt är stolt över att jag åkte, även den som stupade rakt ner - när det gäller vattenrutschbanor är jag jättefeg, jag som annars åker allt, till&med en sån där korg som studsar iväg i gummiband har jag åkt). En liten tjej, 12 år kröp det senare fram, kommer fram, sätter sig bredvid mig & frågar: "Vilken klass ska du börja i?". Eeh....vad säger man...."eh alltså..jag är 25....".


Dagens låt


Just another Swedish wine tourist

Någon som sett Drostdy-Hof-reklamen på TV?? Den är så sjukt kass!!
Nån himla stroppgubbe går omkring med sin utpräglade brittiska dialekt & snackar om vinet & vingården. Sen kommer han in i huset där familjen helt oberörd sitter & frukost & kommenterar: "Oh, that's just another Swedish wine tourist".
Logiskt.


Mulholland vadå..?

Såg häromdan ska-ha-sett-filmen Mulholland Drive. Efter filmen satt både jag & Mannen som gigantiska kritiska frågetecken, trots att vi vanligtvis brukar hänga med i de konstigaste filmer & fattar inte den ene så förklarar den andre & vice versa, men den här....
Den är så otroligt osammanhängande!! En av Mannens favoritfilmer är Boxing Helena (vilken jag inte alls tyckte om), & även den är konstig men där får man iaf en förklaring till allt i slutet som man förstår. Den här var bara osammanhängande utan att knyta ihop en massa lösa trådar, & är det som jag misstänker (vill inte avslöja för mycket ifall någon mot min inrådan ändå skulle få för sig att se filmen) så är det massa delar i filmen som är totalt onödiga & irrelevanta!
Men den ska tydligen vara "såå David Lynch" som Mannen kommenterade typ 15 ggr under filmen....

Någon som har sett den som har en någorlunda förklaring till saker  ting eller..? Anyone..?


  
Lika som bär eller vad?!

Dagens boktips

Eftersom det är mycket snack om böcker & efterfrågan på bra läsning på ett par av bloggarna jag brukar läsa (thehousemouse & mega-julle) så tänkte jag bidra med mitt senaste fynd.
För oss som gillar lättlästa böcker kan jag rekommendera Martina Haags "Martina-Koden", där varje kapitel består av typ 2 sidor (sånt gillar vi).
Sjukt rolig, hade med den på semestern & läste ut på typ 2 dar (vilket är väldigt kort om man pratar mig & bok) & alla omkring mig tog upp den & började läsa på varierande ställen & samtliga - vilket inbegriper flera olika människotyper i blandade kön & åldrar - skrattade efter bara nån minut, var i boken de än läste!
Har inte läst någon av hennes andra böcker ännu, men ser fram emot att testa!
Brukar inte läsa vidare mycket men eftersom det är sommar & semester har jag lite kommit igång, är just inne i ganska djupa & lite seglästa "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda, & när den är genomtragglad ser jag fram emot att hugga in på David Batras "Den som inte tar bort luddet ska dö" med sjuka lappar hittade lite här&var.

     

Filmhelgen

Hade tänkt rapportera om gårdagskvällen men någon hann före....se Liten utgång. Det jag hade att tillägga tror jag står i min kommentar till detta inlägg.
Idag är då sista semesterdagen & det ösregnar!! Kul. Iofs jobbar jag en vecka & är sen ledig tre till! Men ändå.
Såg häromdan Arthur och Minimojerna (med svenskt tal tyvärr), ganska barnslig i den "riktiga världen" men när Arthur var nere i underjorden hos Minimojerna var den ascool! Bästa scenen var definitivt fighting-scenen i Max's bar!
En annan dag såg vi Aliens vs. Predator - Requiem. Gillade den första filmen, även om handlingen är halvt hjärndöd så är ju Predators såå coola! Med sina rastaflätor & bumerangknivar är dom bara så kaxiga! Iaf, AVPR var iinte riktigt lika bra som AVP. Mer handling & fler människor & så, men ändå...kändes mer som en rymdattack-mot-mänskilgheten-skräckfilm.
& igår såg vi klassikern Long Kiss Goodnight, alltid lika bra. En klar fem-poängare (av 5 möjliga).

Belöning..?

Gu va vi har vart duktiga idag! Vi har gjort det som vi snackat om att göra i typ 1½ år - rensat förrådet (vilket till 98% bestod av Mannens grejer....) & kört en hel släpkärra med skräp till tippen (dit vi kom tre minuter innan de skulle stänga en fredag eftermiddag, så de gick måttligt glada & inspekterade oss när vi sprang runt hysteriskt & försökte sortera all skit)!
& nu sitter vi smutsiga & ofräscha i en alldeles för varm lgh & funderar på om vi orkar piffa oss nog för att vandra ner till nån uteservering & ta en drink....


Balkongtankar

Sitter just nu på balkongen i en go vilstol med ett somrigt glas blodapelsinjuice bredvid mig & datorn i knät.
Lite anti allt idag.
Sen midsommardagen har vi varit iväg på massa olika ställen & gjort massa saker hela tiden, & idag är första lugna dagen på nästan två veckor, så idag har jag bara den där gnagande känslan av det-är-semester-man-borde-slappa-men-man-borde-fixa-hemma-städa-eller-rensa-eller-vara-annan-nyttig-fast-det-är-snart-helg-jag-borde-njuta-för-jag-börjar-jobba-på-måndag-ångest.
Jag har för svårt för att leva i nuet....på tv sa nån häromdan att man inte bara ska se fram emot saker och tänka på framtiden och sånt som ska hända om bara osv, för då hinner man aldrig uppskatta någonting, man måste tänka på nuet och njuta av allt som är nu. Klart man måste planera för framtiden & tänka långsiktigt men inte hela tiden liksom, man måste ta sig tid att njuta av stunden &så. Det är jag kaass på.
Äh, ointressant läsning, jag bara sommarfilosoferar lite....